Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Multicloud integratie als basis voor betere data analytics

Bereid organisaties voor op AI-mogelijkheden

We leven in een wereld van technologische hoogstandjes, snelle marktveranderingen en grote hervormingen. Het product, de technologie of de processen zijn niet langer de belangrijkste bedrijfsmiddelen, data is waar het om gaat. Organisaties die erin slagen hun data om te zetten in digitale intelligentie genieten van een voorsprong op de concurrentie. Datagedreven organisaties zijn namelijk in staat processen te automatiseren, nieuwe klantervaringen te creëren en snelle beslissingen te maken.

De uitdaging: diverse data samenvoegen en analyseren

Eén van de grootste uitdagingen bij het werken met data is de beschikbaarheid van die data. De gegevens zijn er wel, maar zijn opgeslagen in losstaande silo’s of applicaties. Sommige data zijn beschikbaar op bedrijfslocaties, andere worden bewaard in de cloud. Er is dus behoefte aan een aanpak die alle soorten data en applicaties op een veilige manier samenbrengt. Alleen op die manier krijgt een organisatie opnieuw controle en inzicht over de data en kan men gaan nadenken om AI-toepassingen in te zetten.

Databeheer 2.0 als basis voor AI

Een AI-project heeft alleen een kans van slagen als bedrijven een sterke basis hebben voor hun data. Goed databeheer is dus essentieel om organisaties klaar te stomen voor AI-toepassingen. Goed databeheer in een hybride cloud-omgeving omvat:

  1. Overeenstemming over wat data betekenen
  2. Overeenstemming over hoe data worden onderhouden en gemonitord
  3. Afdelings- en bedrijfspolicy voor het beschermen en beveiligen van strategische data
  4. Data-integratie strategie inclusief datalevenscyclus-beheer

Kies voor multicloud integratie

Een proactieve aanpak die data in alle vormen en maten, over alle platformen heen, integreert en zichtbaar maakt is dus de basis voor digitaal succes. De juiste infrastructuur zorgt voor een veilig beheer van alle soorten data in een hybride cloud-omgeving. Deze open en wendbare omgeving zorgt ervoor dat het aansluiten van nieuwe databronnen of het uitwisselen van data tussen verschillende applicaties een stuk eenvoudiger wordt.

Ontdek hier de vele voordelen van de multicloud integratie en zorg ervoor dat jouw organisatie het maximale uit zijn data kan halen. Download Unleash digitale intelligence with data and apps en start met het opzetten van een stevig fundament voor jouw AI-projecten.

 

Download de whitepaper
Download