Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Multichannel customer engagement

Bouwen aan een waterdichte MCM strategie

Multichannel marketing (MCM) is een marketing strategie die niet langer genegeerd kan worden. Uit klantonderzoeken komt naar voren dat er steeds meer multichannel shoppers komen. Als 70 procent van de klanten van te voren op onderzoek uit gaat en zijn geld op een multichannel manier uitgeeft, is het dan niet van belang om de klant tegemoet te komen in elk mutichannel kanaal?

De uitdaging voor de marketeer is om de multichannel strategie te optimaliseren en niet de controle over de branding en de klantcommunicatie te verliezen. Om dit te doen is het van belang dat de marketeer door middel van tools en processen controle heeft over de gebruikerservaring.

Voor een waterdichte MCM strategie is het van belang om de onderstaande vier hoofd ingrediënten strategisch, tactisch en technologisch te implementeren.

  1. Zorg voor merkconsistentie
  2. Zorg dat de taak overeenkomt met het desbetreffende kanaal
  3. Optimaliseer de bronnen
  4. Zorg voor flexibiliteit

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de paper over Multichannel Marketing waarin dieper wordt ingegaan op de vier hoofd ingrediënten en hoe deze het beste ingezet kunnen worden. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op WEM (Web Experience Management) en WCM (Web Content Management).

 

Download de whitepaper
Download
Misschien ook interessant