Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Houd uw cloud sprawl onder controle

Cloud-computing is in alle lagen van de organisatie haast niet meer weg te denken. Grote en kleine bedrijven in alle branches gebruiken cloud-applicaties en dat worden er steeds meer. Hoewel het vele voordelen oplevert, heeft het ook nadelige effecten. Het creëert complexiteit bij het beheer en security risico’s. Deze infographic gaat dieper in op het managen van ‘cloud sprawl’, een wildgroei aan cloudapplicaties en -oplossingen, in een multi-cloud-wereld.

Cloud sprawl is voor veel organisatie een pijnpunt. Cloud-services komen van verschillende leveranciers, de gebruikerservaring is wisselend en toegang gefragmenteerd. Maar gelukkig voor u is er een langetermijnoplossing: een uniforme, beveiligde digitale werkplek. Lees hierover meer in de infographic.

De voordelen van verschillende cloud-diensten

Steeds meer organisaties zien de voordelen van werken in de cloud, wat resulteert in een multi-cloud-wereld. IT-afdelingen zetten verschillende cloud-diensten in voor verschillende bedrijfsbehoeftes denk hierbij aan:

  1. Aantrekkelijke TCO en en OpEx
  2. Elasticiteit
  3. Continuïteit en Line-of-Business toegang
  4. Flexibiliteit
  5. Eenvoud
  6. Self-service
  7. Persoonlijke user experience

Manage uw cloud sprawl

Hoe kunt u uw cloud sprawl het beste beheren? Wat zijn de voordelen, maar ook de gevaren? En wat als een applicatie niet cloud-ready is? Deze infographic gaat dieper in op de voordelen, risico’s en bespreekt de oplossingen voor cloud sprawl bij de implementatie van multi-cloud.