Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Money money money…krijg inzicht in de financiële prestaties

Overkom de 7 hindernissen die jouw succes remmen

De uitdrukking money makes the world go round kent iedereen wel. De hamvraag voor organisaties is dus: hebben we inzicht in de financiële prestaties? Weten we precies hoe de organisatie geld verdient en winst maakt? Hoe maximaliseren we onze cashflow en blijven we uit de rode cijfers? We hebben hier niet over het financiële jaaroverzicht wat investeerders te zien krijgen, maar de echte keiharde cijfers die tot op de euro laten zien waar het geld heengaat en waar het binnenkomt. Het verhaal waar we uit kunnen afleiden wat we goed doen en wat we moeten aanpakken.

Beren op de weg

Willen de CEO en CFO inzicht in de financiële prestaties van het bedrijf, dan is het belangrijk dat ze toegang hebben tot transparante en real-time data. Alleen op die manier weet men precies hoe men ervoor staat, hoeveel geld de organisatie vandaag verdient en hoeveel ze morgen zal uitgeven. Dat klinkt logisch, en toch zijn er 7 belemmeringen die het organisaties moeilijk maken om dit broodnodig overzicht te behouden. Deze whitepaper verzamelt deze 7 belemmeringen en helpt organisaties deze 1 voor 1 aan te pakken. We zetten alvast 2 belemmeringen op een rij.

Belemmering 1: Een kluwen

Teken maar een keertje de connecties binnen de organisatie tussen de verschillende software-systemen en applicaties. De kans is groot dat het een onoverzichtelijk plaatje wordt met lijnen tussen verschillende afdelingen en systemen. Niet vreemd dus dat in zo’n situatie vaak knelpunten verschijnen die het ons lastig maken om het totaalplaatje van de organisatie in kaart te brengen. Denk hier bijvoorbeeld aan het CRM-systeem wat niet gekoppeld kan worden aan het boekhoudsysteem.  

Belemmering 2: Wachten op real-time informatie

Tijd is geld, dus wachten op informatie is een kostenpost. Wanneer de CFO en CEO geen real-time informatie ter beschikking hebben, kunnen ze de organisatie niet sturen en kan de bedrijfsstrategie niet beoordeeld worden. Het is onmogelijk om volledig inzicht te hebben in de financiële prestaties van een bedrijf als niet alle informatie onmiddellijk beschikbaar is. Hiervoor is volledige toegang tot accurate en actuele informatie de sleutel tot succes.  

Hoe pakken we dit aan?

Door deze whitepaper te downloaden krijg je inzicht in de 7 uitdagingen waar wereldwijd zoveel organisaties met te kampen hebben. Bekijk of ze voor jou ook van toepassingen zijn en ontdek hoe je deze 7 problemen aanpakt. Schrijf jij binnenkort de volledige money story?