Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Moderne werkplek zorgt in 5 stappen voor meer productiviteit

Moderniseer ook met deze praktische handleiding

De flexibele werkplek is al meer dan 20 jaar oud. De doorbraak kwam echter pas met het Nieuwe Werken in 2005, toen werd de moderne werk en masse omarmd. De talloze technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de eisen die aan een werkplek worden gesteld continu verandert. Deze whitepaper legt uit wat die nieuwe digitale werkplek is en hoe het onder andere de productiviteit verhoogt en naadloos aansluit bij de wensen van de organisatie. Via het 5 stappenplan lever je binnenkort jouw collega’s de beste werkplek.

Hoe ziet de moderne werkplek eruit?

De moderne werkplek zet de werknemer centraal en hij of zij wordt met een flexibel IT-landschap optimaal gefaciliteerd. Dat is dus geen one-size-fits-all-benadering, maar maatwerk. De IT is virtueel en staat in de cloud, waardoor bedrijven minimaal hoeven te investeren in verschillende soorten hardware en software. Deze whitepaper gaat dieper in hoe de werkplek eruit ziet, daarna volgt een hands-on stappenplan. Van de 5 stappen doen we er alvast 2 kort uit de doeken.

Breng de gebruiker in kaart

Als je niet weet wat jouw medewerkers willen en nodig hebben is het moeilijk een werkplek op hun wensen te laten aansluiten. Het is daarom zaak om de strategische doelen en wensen van de collega’s te inventariseren. Met het maken van ijkpersonen of persona’s creëer je gemakkelijker een overzicht. Zo zie je in een oogopslag wie wat nodig heeft om productiever te kunnen werken. De whitepaper gaat uitvoerig in op hoe je de dialoog met jouw personeel aangaat en hoe je deze handige persona’s maakt.

ICT is uitbesteed, wie zit er aan de knoppen?

In een traditionele organisatie richt de IT-afdeling zich primair op lokale infrastructuur en gebruikers- en applicatiebeheer. Dat is inmiddels achterhaald omdat ICT zich steeds meer verplaatst

naar de cloud. Hierdoor is voor de meeste organisaties een dure IT-afdeling op locatie niet meer noodzakelijk. Organisaties kunnen zich nu meer bezighouden met hun kernactiviteiten. Maar als de gehele IT is uitbesteed, wie zit er dan aan de knoppen en wie stemt adequaat met de leveranciers af?

Moderne werkplek garandeert hoger rendement

De whitepaper In vijf stappen naar de moderne werkplek helpt organisaties met praktische handvatten om werknemers productiever te maken, tools beter te laten aansluiten bij de organisatie, kosten transparanter te maken en te waarborgen dat bedrijfsdata veilig is en blijft. Download daarom de whitepaper en gun jouw werknemers een moderne werkplek en jouw organisatie meer rendement.