Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Moderne IT maakt meer tijd vrij voor zorg

In 4 stappen naar een slimme IT-omgeving

We leven langer waardoor de zorgvraag stijgt, de babyboomgeneratie is al grotendeels met pensioen en de instroom aan nieuwe zorgprofessionals is onvoldoende om het personeelstekort op te vangen. Dit alles weegt zwaar op de zorg. Onderzoek van RTL Nieuws bracht aan het licht dat het personeelstekort zelfs zou leiden tot gevaarlijke situaties voor patiënten. Maar gelukkig leven we in een tijd waar technologie zich razendsnel ontwikkelt en steeds meer zorginstellingen omarmen de mogelijkheden van slimme IT. In deze whitepaper lees je hoe een slimme IT-omgeving eruit ziet en hoe je in vier stappen toewerkt naar een zorginstelling die mensen, processen en techniek beter op elkaar afstemt.

Slimme IT: wat is het en hoe helpt het jou?

Slimme IT is een oplossing waarbij IT-processen binnen een zorginstelling zoveel mogelijk worden samengebracht in één digitale omgeving. Iedere medewerker krijgt toegang tot alle functies en applicaties die relevant zijn voor het vervullen van zijn of haar taken. Een verpleegkundige krijgt dus met één klik of swipe inzicht in patiëntgegevens en een financieel medewerker krijgt alleen inzicht in wat belangrijk is voor zijn of haar functie.

Waar liggen de kansen?

Door aan de slag te gaan met slimme IT verbeter je de zorginstelling in meerdere opzichten. Wanneer we kijken naar de hete hangijzers die nu spelen in de zorg, dan zien we vooral kansen op het gebied van:

  • Procesoptimalisatie
  • Meer kleinschalige zorg
  • Transparantie gecombineerd met databeveiliging
  • Meer tijd voor cliënt en patiënt

Stappenplan voor het maken van de juiste keuzes

Technologie is onmisbaar voor het succes van nu en morgen, maar daarbij is het wel belangrijk om doordacht te werk te gaan. Zorg voor een heldere roadmap, organisatiedoelen en een concrete projectkalender. Om jou te helpen met het opstellen van zo’n meerjarenplan lees je in deze whitepaper 4 stappen die jou helpen bij het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een toekomstbestendige strategie.

 

Download de whitepaper
Download