Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Moderne IT helpt de zorg vooruit

Klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen

Een grotere zorgvraag, krappe budgetten en hoge eisen; de zorg heeft het zwaar. Maar vooral het grote tekort aan zorgprofessionals weegt zwaar op de sector. Volgens onderzoek van RTL Nieuws zou het personeelstekort zelfs leiden tot gevaarlijke situaties voor patiënten. Gelukkig zien we dat steeds meer zorginstellingen nieuwe technologie omarmen om efficiënter te werken en zo weer meer tijd over te houden voor cliënt en patiënt. In deze whitepaper laten we zien hoe je in vier stappen toewerkt naar een slimme IT-omgeving die mensen, processen en techniek samenbrengt.

Wat is slimme IT?

Voor we vertellen hoe je zo’n slimme IT-omgeving bereikt, laten we je eerst kennismaken met het begrip ‘slimme IT’. Dit is een oplossing waarbij IT-processen binnen de organisatie zoveel mogelijk worden samengebracht in één digitale omgeving. Iedereen heeft toegang tot alle functies en applicaties die relevant zijn voor het vervullen van zijn of haar taken. Een zorgprofessional krijgt dus met één klik of swipe inzicht in patiëntgegevens en een HR-medewerker krijgt alleen inzicht in wat relevant is voor HR.

Waar maakt slimme IT het verschil?

Slimme IT helpt zorgorganisaties in veel opzichten verbeteren, maar wanneer we kijken naar de uitdagingen waarmee de zorg nu worstelt zien we vooral kansen in onderstaande gebieden:

  • Procesoptimalisatie: processen worden efficiënter ingericht en verouderde applicaties worden vervangen door nieuwe applicaties. Het uitwisselen van informatie gaat een stuk sneller en eenvoudiger.
  • Meer kleinschalige zorg: zorgbehoevenden blijven langer zelfstandig thuis wonen en krijgen meer regie over hun eigen zorg. Ook zorgprofessionals opereren steeds meer autonoom. IT helpt deze autonomie faciliteren.
  • Transparantie gecombineerd met beveiliging: enerzijds moeten data eenvoudig toegankelijk zijn voor betrokken instellingen en personen, maar anderzijds wil je natuurlijk wel dat privacygevoelige data optimaal beschermd worden en niet te grabbel worden gegooid.
  • Meer tijd voor cliënt en patiënt: zorgprofessionals krijgen steeds meer op hun bord, maar willen meer tijd overhouden voor hun cliënten. Daarom is het belangrijk een werkomgeving te hebben waarin alle gegevens worden bewaard en patiënten slechts eenmaal hun verhaal hoeven te vertellen. Waarbij alle relevante informatie direct en realtime beschikbaar is. De administratieve last wordt teruggedrongen en zorgprofessionals kunnen sneller en accurater reageren op de zorgvraag.

In vier stappen naar slimme IT

Benieuwd hoe jij start met het integreren van slimme IT in jouw zorginstelling? Deze whitepaper geeft je inzicht in de stappen die nodig zijn om tot een succesvolle implementatie te komen en helpt je bij het maken van de juiste keuzes voor jouw slimme IT!

 

Download de whitepaper
Download