Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobility Survey

Klantenenquête over mobiliteit voor ondernemingen in Europa

Werknemers zijn steeds vaker op zoek naar balans tussen werk en privé en willen steeds vaker vanuit verschillende locaties kunnen werken. Ook buiten kantooruren. Vroeger was de personal computer (thuiscomputer), kiosk en laptop de belangrijkste apparaten die gebruikt werden voor de mobiele werkstijl. Tegenwoordig maakt men gebruik van tablets, smartphones en netbooks.

De uitdagingen bij het gebruik van mobiele apparaten
Door alle technologische veranderingen is mobiliteit de laatste jaren een grote uitdaging geworden, met name voor ondernemingen, omdat deze traditionele zakelijke apparaten zijn vervangen door de nieuwe mobiele devices (smartphones/tablets). De verandering voegt aan de mobiele werkstijlen een innovatieve en uitdagende component toe, namelijk werken op zowel een zakelijk als een persoonlijk aparaat. Dit vereist een veilige en beheerbare infrastructuur die de mogelijkheden en vrijheid beidt voor werknemers. Het vereist zakelijke apps die overeenkomen met de vormfactor van de vele apparaten die werknemers gebruiken.

Een Europese klantenenquete over mobiliteit binnen ondernemingen
Van mei tot en met juni 2013 heeft Citric een enquête gehouden in Europa over het gebruik van mobiliteit binnen ondernemingen. Steeds meer organisaties doen iets aan de groeiende vraag naar mobiliteit van werknemers en plukken hiervan de vruchten. Dit is te zien aan het indrukwekkende aantal IT professionals die hebben deelgenomen aan deze klantenenquête. Deze IT-professionals, bestuursleden, bedrijfsmanagers, IT beheerders en IT-management vertegenwoordigen een goede mix van organisaties van verschillende maten en in verschillende sectoren.

Download deze whitepaper
Lees in deze whitepapers wat IT professionals uit Europa vinden van de ontwikkelingen omtrent Mobiele apparaten binnen ondernemingen. Zo leest u in deze paper hoeveel procent van de organisaties deelnemen aan een bring your own device beleid en door welke platforms hun apps worden ondersteunt. Bekijk hoe andere organisaties de implementatie van mobiele apparaten hebben ingericht en leer van uw concullega’s.