Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobile first strategie: macht aan de smartphone

Verhoog klanttevredenheid met een mobile first strategie

Kan jij nog zonder je smartphone? Van communiceren met vrienden tot het ontgrendelen van je auto, we gebruiken onze smartphone voor 1001 dingen. De smartphone zorgt ervoor dat de hele wereld met elkaar verbonden is. Het gebruik van mobiele toestellen beperkt zich uiteraard niet alleen tot ons privéleven, ook zakelijk zijn we wel te porren voor de voordelen die ze bieden. Niet vreemd dus dat binnen organisaties een verschuiving plaatsvindt van desktop naar mobiel.

Waarom een mobile first strategie?

Onze mobile devices zorgen ervoor dat we slimmer, sneller en eenvoudiger onze weg kunnen vinden in de digitale wereld, maar hoe draagt zo’n mobile first strategie bij aan het realiseren van bedrijfsdoelstellingen? Door mobiele technieken slim in te zetten, kan je klanten op een interactieve en leuke manier aan je binden. Want zeg nu zelf, hoe fijn is het dat je bij het ophalen van een besteld item bij het binnenkomen in de winkel een appje ontvangt met de melding: “Goedemiddag, uw pakket staat klaar en mag afgehaald worden bij de servicebalie.”

Ingrediënten voor een mobile first strategie

De basiselementen voor een succesvolle mobile first strategie zijn:

  • Stabiele verbinding: een goede en stabiele verbinding is een absolute voorwaarde
  • Beveiliging: altijd en overal online zijn is geweldig, maar een goede beveiliging van je data is essentieel om datalekken of hacks te voorkomen.

Zet jouw strategie op poten

Ontdek in deze whitepaper welke technologie jou helpt bij het opzetten van deze basisvoorwaarden. Zo start ook jouw organisatie met een verschuiving van desktop naar mobiel.

 

Download de whitepaper
Download