Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobile Computing / Mobile Business Intelligence Market Study

Mobile Business Intelligence voor uw bedrijf

Om goede klantrelaties op te bouwen en heldere inzichten te krijgen in uw bedrijfsgegevens, is het hebben van de juiste informatie op de juiste plaats van levensbelang. Op die manier is perfect te bepalen waar u staat met uw bedrijf en uw producten, en – niet onbelangrijk – de relatie die u en uw medewerkers met uw klanten hebben. Business Intelligence helpt u bij het verkrijgen van dat inzicht. Uw bedrijfsgegevens worden omgezet in informatie, die bijdraagt aan kennis waarmee men adequate beslissingen zijn te nemen die gunstig zijn voor de bedrijfsvoering.

Ook in het mobiele domein wordt Business Intelligence steeds vaker ingezet. De smartphone en de bijbehorende apps zijn zo’n wezenlijk onderdeel geworden van de dagelijkse werkzaamheden van de zakelijke gebruiker dat men niet meer om de mogelijkheden ervan heen kan. Grijp de mogelijkheden die het mobiele platform biedt dan ook met beide handen aan. De marktstudie ‘Mobile Computing/Mobile Business Intelligence Market Study‘ biedt u alvast een solide houvast. In dit rapport leest u de actuele stand van zaken.

In dit rapport bieden we u inzicht in de markt van enerzijds mobile computing en anderzijds mobile business intelligence (mobile BI). Daarbij hebben we gekeken naar hoe de markt de software en technieken heeft geadopteerd, hoe het in de praktijk wordt ingezet en wat de plannen voor de toekomst zijn.

Op het vlak van Mobile Business Intelligence komen onder meer de volgende key factors uitgebreid aan bod:

 • Wat is het belang ervan voor bedrijven en in welke bedrijfstakken is de adoptie het grootst?
 • Welke voordelen en beperkingen kent Mobile BI?
 • Hoe voorbereid zijn bedrijven op Mobile BI en waar liggen de voorkeuren voor het back-endsysteem (in-huis, privé-cloudoplossing of de public cloud)
 • Hoe het gesteld is met de ondersteuning ervan binnen het IT-segment?
 • Wat zijn de trends op het gebied van mobiele webapps, native apps en hybride apps.
 • Verwachting met betrekking tot de implementatie en het gebruik ervan op mobile devices zoals smartphones, Google Glass, smart watches, et cetera.

Mobile Computing
Je kunt gerust stellen dat de afgelopen jaren de markt voor mobiele toepassingen is geëxplodeerd. In een betrekkelijk korte tijd zijn mobiele applicaties een wezenlijk onderdeel van de zakelijke markt geworden. Hoewel er de afgelopen tijd wel een duidelijke shake-out heeft plaatsgevonden, is de markt op dit moment nog redelijk gefragmenteerd. Om goed inzicht te krijgen, is onder meer naar de volgende zaken gekeken.

 • Waar liggen de voorkeuren bij zakelijke gebruikers als het gaat om mobiele applicaties zoals e-mail, personal information management, et cetera?
 • Welke platforms (iOS, Android, Windows, Blackberry) worden in het bedrijfsleven gebruikt en wat verwacht men in de toekomst te gebruiken? Op dit vlak zijn de komende tijd namelijk de nodige veranderingen te verwachten.
 • Hoe men applicaties aanschaft binnen het bedrijf.
 • Hoe men omgaat met de beveiliging van de devices en het verlies ervan.
 • De verhouding tussen native apps en webapps.
 • Ontwikkeling van eigen apps.

Download vandaag nog het gratis rapport en ontdek wat de trends zijn. Die kennis kunt u gebruiken voor de implementatie van Mobile Business Intelligence op de eigen werkvloer.

 

Download de whitepaper
Download