Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobiele werkplek met tablet voor Forensische Zorgspecialisten

Praktijkcase Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten deden het: ongeveer de helft van hun medewerkers stapte van een thin client over naar een mobiele werkplek. Binnen de organisatie leefde de behoefte om de werkplekken voor in ieder geval een deel van de medewerkers mobiel te maken. Deze overstap verliep soepel.

Voorlichten en voorbereiden

Binnen elke organisatie heeft iedereen zijn eigen routine en tempo waarin zij nieuwe techniek kunnen adopteren. Het is daarom essentieel om voldoende tijd en aandacht vrij te maken om het personeel voor te bereiden en te trainen om zo’n verandering goed te kunnen doorvoeren. De overstap van een vaste naar een mobiele werkplek draait niet alleen om de hardware. Het heeft namelijk impact op de gehele manier van werken. Zo moet het personeel er bijvoorbeeld aan wennen dat ze, na een offline bewerking, de bestanden eerst weer synchroniseert zodra ze online zijn. Anders zitten ze in een oude versie te werken. Het lijken kleine dingen, maar het heeft toch impact op het dagelijkse werk.

5 voordelen van een mobiele werkplek

De overstap naar werken op een tablet vergt een grote investering van zowel geld als tijd, maar het levert de organisatie ook veel op. De werknemers werken niet alleen flexibeler, maar ook veel efficiënter doordat zij altijd en overal de volgende handelingen kunnen uitvoeren:

  1. Toegang tot documenten
  2. Tekstverwerker binnen handbereik
  3. Formulieren scannen
  4. Mailen
  5. Aantekeningen maken

Corporate owned, personally enabled

De Forensische Zorgspecialisten lieten de tablets uit de doos inrichten. Deze zijn ‘corporate owned personally enabled’ wat betekent dat ze zijn ingesteld naargelang de behoeften van de medewerkers. Het personeel mag de tablet ook privé gebruiken. Het is dus heel belangrijk dat de beveiliging goed op orde is. Wilt u meer weten over de aanpak van de Forensische Zorgspecialisten in deze overstap naar mobiele werkplekken? Lees dan de volledige praktijkcase.