Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobiele Internet Devices

Visie en oplossing voor een veilig Bring Your Own

Persoonlijk mobiele apparaten als smartphones en tablets worden steeds vaker voor zakelijke doeleinden gebruikt. De vraag naar toegang tot informatie en bedrijfsapplicaties en het Bring Your Own principe groeit, maar niet alle organisaties hebben hun ICT-infrastructuur hier al op ingericht. Dit kan onveilige situaties tot gevolg hebben. Deze whitepaper geeft u meer informatie over het veilig ontsluiten van applicaties en data aan mobiele internet gebruikers.

De druk vanuit gebruikers
De druk vanuit gebruikers om overal en altijd zakelijke applicaties en informatie te kunnen gebruiken dwingen ICT-afdelingen om ad-hoc oplossingen te creëren.  Dit voorkomt dat gebruikers zelf via allerlei omwegen en zonder controle de applicaties en informatie buiten de beheerde ICT-infrastructuur gaan gebruiken.

Bestaande situatie
In de bestaande situatie worden toepassingen aangeboden via een (virtuele) desktop omgeving, binnen de eigen ‘private cloud’ infrastructuur. Op deze manier is de veiligheid gewaarborgd door authenticatie met personeelspas of token.

Nieuwe situatie
In de nieuwe situatie staat de gebruiker centraal en deze speelt de rol van ICT consument. De consument is steeds actiever in het gebruik van privé devices, applicaties en data en maakt gebruik van zijn ‘personal cloud’.

Probleem en oplossing
Het BYO probleem vanuit de moderne gebruiker als “ICT consument” gezien is nu tweeledig;

  1. Gebruikers willen eenvoudig specifieke zakelijke applicaties en data mobiel gebruiken
  2. Gebruikers willen zelf kunnen bepalen welke (privé) devices zij hiervoor gebruiken

Uiteindelijk zal er een oplossing moeten worden gerealiseerd die voldoet aan de balans tussen de verwachtingen van gebruikers, de meerwaarde die de organisatie in mobiele toepassingen ziet, de consequenties voor beveiliging en beheer en de benodigde investeringen en kosten.

Download de whitepaper
Deze whitepaper beschrijft een visie over de uniforme en veilige ontsluiting van applicaties en data aan mobiele internet gebruikers en vertaald deze naar de architectuur en de bouwstenen die noodzakelijk zijn..

 

Download de whitepaper
Download