Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobiel Werken Met Een Applicatie Store Voor Uw Organisatie

Oplossen van de chaos van consumerization of IT

Het doel van deze whitepaper is om de lezer te informeren over de mogelijkheden die de consumerization van IT biedt, samen met het oplossen van de chaos die zich bij veel organisaties afspeelt. Gebruikers willen eigen devices gebruiken voor hun werkzaamheden, echter kan dit voor onveilige situaties zorgen als het gaat om beveiliging van informatie en het netwerk. In deze whitepaper wordt de oplossing geboden om de chaos van de consumerization van IT tegen te gaan.

De chaos van de consumerization van IT
Organisaties hebben vaak geen IT-infrastructuur die is ingericht op het gebruik van mobiele apparaten om werkzaamheden op te verrichten. Deze mobiele apparaten als smartphones en tablets zijn van verschillende merken en hebben verschillende besturingssystemen. Er is geen technische oplossing voorhanden om al deze mobiele apparaten veilig gebruik te kunnen laten maken van het bedrijfsnetwerk. Het doel is echter natuurlijk om de medewerker zo productief mogelijk te laten zijn.

Device-, Applicatie- en datachaos binnen de organisatie
Naast dat organisaties problemen hebben met het gebruik van verschillende mobiele apparaten door medewerkers, horen de problemen van het gebruik van onveilige applicaties en de beveiliging van data ook bij de ‘chaos’ die de consumerization van IT met zich meebrengt.

Voor de werkzaamheden kan het handig zijn om een applicatie te gebruiken waardoor het makkelijker uit te voeren is. Dit kan een mobiele applicatie zijn die niet is ontwikkeld door de organisatie waardoor niet met zekerheid gezegd kan worden of deze veilig is en dat er geen gevoelige informatie gelekt kan worden. Wanneer het mobiele apparaat is toegelaten tot het berdrijfsnetwerk verstuurt deze data. Is deze data niet goed beveiligd, dan kan dit zorgen voor een groot beveiligingsrisico.

Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Mobiel Werken Met Een App Store Voor Uw Organisatie” waar het veilig toepassen van consumerization van IT in centraal staat. Alle problemen worden beschreven, net als de oplossing die moet zorgen voor een flexibelere, productievere en veiligere werkomgeving voor de werknemer.