Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobiel Werken Met Een App Store Voor Organisaties

Mobiel net zo productief zijn als op kantoor

Deze whitepaper hoe de consumerization van IT de werkvloer op dit moment beïnvloed en hoe dit in de toekomst zal gebeuren. Deze manier van werken helpt niet alleen medewerkers mobiel te maken maar kan ook zorgen voor chaos. De groei van het aantal devices, applicaties en data bezorgt grote organisaties steeds meer hoofdpijn.

Consumerization chaos
Omdat organisaties in veel gevallen nog geen protocollen en technische middelen beschikbaar hebben om de consumerization van IT te faciliteren, kiezen medewerkers steeds vaker voor hun eigen technologie. Het doel is om medewerkers op kantoor maar juist ook mobiel zo productief mogelijk te laten zijn, op welk mobiel apparaat dan ook.

Drie soorten consumerization chaos
Binnen de complete chaos van de consumerization van IT zijn er drie verschillende soorten chaos te noemen, namelijk device-chaos, applicatiechaos en datachaos. Device-chaos is dat medewerkers veel verschillende devices gebruiken met ieder andere besturingssystemen. Het is noodzakelijk dat al deze devices toegang hebben tot de IT-infrastructuur en veilig gebruik kunnen maken van de applicaties die ze nodig hebben.

De applicatiechaos neemt steeds verder toe aangezien applicaties ondersteund moeten worden door verschillende devices, wat er steeds meer worden. Een grotere uitdaging, een grotere chaos. Er dreigen ontzettend veel applicaties te ontstaan die niet veilig gebruikt kunnen worden.

Als de device- en applicatiechaos beheersbaar zijn moet nog gekeken worden naar de datachaos. Dit heeft te maken met toegang tot informatie,  en de controle en beveiliging ervan. Als organisatie wil je niet dat informatie op straat belandt, dus dan is een ongecontroleerde applicatie niet wat je wilt. Iedere organisatie zou de juiste stappen moeten nemen om data te controleren en beveiligen.

Download vrijblijvend de whitepaper “Mobiel Werken Met Een App Store Voor Uw Organisatie” waarin u meer informatie krijgt over de chaos die de consumerization van IT veroorzaakt bij organisaties, en hoe dit wordt opgelost door verschillende technieken.  Dit om te zorgen dat de productiviteit van medewerkers wordt verhoogd en dat er veilig kan worden gewerkt.