Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mobiel BI optimaliseren met workflows, beveiliging en governance

Three Paradigm Shifts Regarding Mobile Business Intelligence

De toegang tot data heeft de manier van leven voor veel mensen aangepast. Bekijk eens hoeveel data we verzamelen als we in de rij staan voor een kop koffie. Het bekijken van de score van een spelletje, e-mails lezen en dan niet te vergeten de honderden nieuwsbronnen. Vaak blijft het niet alleen bij lezen, maar willen mensen zich ook mengen in de discussie of berichten delen. Grappen worden gemaakt en vrienden krijgen support. Vroeger was alles één richtingsverkeer, tegenwoordig is mobiel in de picture en dit is twee richtingsverkeer.

Door onze smartphones verwachten we snelheid en gebruikersgemak. Medewerkers willen niet meer vast zitten aan een kantoor, of het nu een restaurant, een hotel of een vliegtuig is, medewerkers willen altijd toegang tot de belangrijkste data. En snel een beetje!

Mobiel BI
Terwijl organisaties de mogelijkheden van mobiel BI overwegen zijn er verschillende workflows die geoptimaliseerd moeten worden. De workflows kunnen samengevat worden in 4 stappen:

  1. Verkennen
  2. Zien
  3. Betrekken
  4. Samenwerken

Naast deze 4 stappen is beveiliging en governance ook erg belangrijk. Elke werknemer moet toegang krijgen tot het juiste niveau en type data en niet meer dan dat. Iedereen moet toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben voor hun functieomschrijving. Daarnaast moet elke organisatie voldoen aan de mobiele governance reglementen die van toepassing zijn. Op deze manier is er één overkoepelende set regels en processen.

Ga met mobiel BI aan de slag aan de hand van de tips in deze whitepaper. Naast de bovenstaande onderwerpen gaat de whitepaper dieper in op het ontwerpen voor mobiel en het potentieel van mobiel BI. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download