Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mkb’ers: Ga nu aan de slag met uw cybersecurity

Ontdek hoe u uw onderneming leidt naar betere security

Vrijdagmiddag, u wordt gebeld door een van uw medewerkers: alle computers op kantoor zijn opeens vergrendeld. Paniek, want niemand weet wat gedaan en wat de oorzaak is. Als snel komt aan het licht dat uw organisatie is getroffen door een cyberaanval en de computers vergrendeld zijn door ransomware… De grootste nachtmerrie van iedere ondernemer. Ondanks de media-aandacht voor cybercriminaliteit en de verhalen die we horen in de branche denken mkb’ers nog te vaak dat dit lot hen wel bespaart blijft. De cijfers van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) liegen er echter niet om, het mkb is het vaakst slachtoffer van malware en 1 op de 5 bedrijven wordt getroffen door een cyberaanval. Cyberveiligheid moet dus een prominente plek krijgen in onze agenda!

Mensen zijn niet onfeilbaar

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Ook wanneer het gaat om cybersecurity. Menselijke fouten liggen dan ook vaak aan de basis van datalekken en cyberaanvallen. Hoe gaat u in uw bedrijf bijvoorbeeld om met:

  • Privacygevoelige informatie? Bent u al AVG-proof?
  • Wachtwoordbeleid? Hangen de beeldenschermen van uw medewerkers vol met ezelsbruggetjes?
  • Phishing mails? Kunt u ze snel herkennen en weten uw medewerkers wat te doen?
  • Wifi-netwerken? Mag iedere bezoeker zomaar op uw netwerk? Logt u zelf wel eens in op een onbekend netwerk?

Betere cybersecurity start hier

Het is nooit te laat om te starten met het beter beveiligen van uw IT-infrastructuur. Download deze whitepaper en ontdek hoe u uw onderneming leidt naar betere security en beveiliging. U leert hoe u een eind maakt aan bovenstaande losse eindjes en ontdekt hoe een all-in-one veiligheidspakket u volledig ondersteunt in het beveiligen van uw onderneming.