Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mixed Reality komt tot leven dankzij de HoloLens Spectator View

Al sinds de HoloLens op de markt is gekomen in 2016, kijkt ETTU hoe het Mixed Reality device van Microsoft ingezet kan worden bij diverse organisaties. In een eerdere blog vertelden we al meer over de mogelijkheden van de HoloLens.

In februari 2017 kondigde Microsoft het gebruik van de Spectator View voor de HoloLens aan. Deze techniek maakt het mogelijk om Mixed Reality te ervaren zonder zelf een HoloLens te dragen. Hierbij worden Full HD beelden van een camera gecombineerd met Mixed Reality beelden van de HoloLens. Om dit te realiseren wordt een tweede HoloLens boven op de camera geplaatst, zodat de beelden ‘overelkaar heen gelegd worden’. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Shared Experiences in Mixed Reality.

Dit stelt ons in staat om hologrammen en interacties te delen over meerdere HoloLens devices. Hierdoor ziet de HoloLens op de camera de hologrammen op dezelfde locatie als de HoloLens gebruikers in de scene. Het resultaat is een video opname van de HoloLens gebruikers en de hologrammen in een en hetzelfde beeld.

De Spectator View stelt je dus in staat om interactieve beelden te gebruiken tijdens een presentatie en de mogelijkheden van de HoloLens aan een groter publiek te tonen. Ook wordt het hiermee mogelijk om een product- of promotievideo te maken van een specifieke HoloLens applicatie.

De komende maanden zal ETTU het gebruik van de HoloLens en de Spectator View bij verschillende evenementen inzetten, waaronder het Computable Future Lab, CorporatiePlein en tijdens diverse onderwijsevenementen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de HoloLens Spectator View? Bekijk dan onderstaande video.