Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Mixed Reality Escape Room gerealiseerd tijdens HoloLens hackathon

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseerde de Mixed Reality User Group (MixUG) de eerste Mixed Reality hackathon. De hackathon vond plaats bij ETTU, sinds 2017 sponsor van de MixUG en actief op het gebied van Mixed Reality en de Microsoft HoloLens.

Het doel van de hackathon was het bouwen van een puzzel voor een Mixed Reality Escape Room. Het idee kwam voort van een aantal collega’s die naar een escape room met Virtual Reality (VR) zijn geweest. Dat kan natuurlijk met Mixed Reality veel beter. Juist door de inzet van Mixed Reality kun je puzzels onderdeel maken van de ruimte waarin een persoon zich bevindt.

De deelnemers werden verdeeld in 4 groepjes van 2 personen die aan de slag zijn gegaan met het bedenken en bouwen van een puzzel. Zij hadden 8 uur de tijd om een Mixed Reality puzzel voor de Escape Room te bouwen. Leuk om te zien dat de verschillende teams ook met andere invullingen komen. Zo heeft een team een puzzel ontwikkeld in een ruimte die vol met water loopt, waarbij je zo snel mogelijk moet zorgen dat het water stopt met stromen. Het winnende team ontwikkelde een puzzel met een spiegel aan de wand en een zwevende ballon met een kaartje eronder. De tekst op het kaartje was alleen te zien in de spiegel, omdat het kaartje meedraaide met de kijkrichting.

Mixed Reality hackathon

Van de Mixed Reality hackathon is een impressievideo gemaakt. Een tweede hackathon zal later dit jaar georganiseerd worden, waar wij jullie uiteraard over zullen informeren.