Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Migreren vanuit Windows Server 2003: Wat zijn de voordelen?

Windows Server 2003: Why You Should Get Current

Na Windows Server 2003 zijn er in de laatste zes jaar al weer twee succesvolle plaatsvervangers op de markt gekomen. Windows Server 2003 heeft inmiddels elf actieve gebruiksjaren achter de rug en is voor veel organisaties een belangrijk aspect van de infrastructuur. Helaas kom het End-of-Support van Windows Server 2003 in zicht. De technologie is verouderd en nieuwe versies voldoen beter aan de eisen van vandaag.

Voordelen van migratie
Opvolgende producten bieden duidelijk een verbetering ten opzichten van Windows Server 2003. Alhoewel onderzoeksbureau IDC erkent dat de migratie veel inspanning en investeringen vereist, zijn er vele redenen om te migreren vanuit Windows Server 2003.

Enkele belangrijke uitdagingen die gebruikers tegenkomen
Het onderzoek beschrijft een aantal belangrijke problemen die een organisatie tegen zou kunnen komen bij het blijven gebruiken van Windows Server 2003. Hieronder staan ze op een rijtje:

  • Gebrek aan updates & beveiligingsoplossingen
  • Eliminatie van beveiligingsoplossingen
  • Gebrek aan support
  • Uitdagingen in de applicatie ondersteuning
  • compliance-kwesties

Blijf compliant, voorkom bedreigingen en risico’s
Uiteindelijk zijn de bedreigingen en risico’s die gepaard gaan met het verstrijken van de uitgebreide support voor Windows Server 2003 de echte redenen dat veel organisaties zullen gaan migreren.

Waarom moet u migreren vanuit Windows Server 2003? Lees er meer over en download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Windows Server 2003: Why you should get current’.

 

Download de whitepaper
Download