Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

MicroStrategy Retail Menu 2014

Winkelen in 2020: inspelen op de veranderingen

We hebben de afgelopen jaren duidelijk kunnen zien dat de retailmarkt verandert. De snelle groei van online winkelen is een perfect voorbeeld. De Nederlandse consument is wat dat betreft een echte kosmopoliet geworden: met het grootste gemak bestelt hij zijn boodschappen online bij Albert Heijn, maar een moment later schaft hij de nieuwste elektronica via een Chinese webwinkel aan. Ook stelt de consument andere eisen aan winkels en is hij mondiger geworden dankzij de social media. De klant kan een product maken of breken.

Dat de markt verandert, is een gegeven. Zaak is het om daar als retailer zo efficiënt mogelijk op in te springen. De komende jaren zal een aantal vaste waarden definitief veranderen. Die veranderingen vragen van u een krachtig antwoord. Dat kan een andere manier van werken betekenen, maar ook het aanpassen van uw winkel aan een nieuwe retailstructuur.

Hoe winkelt uw klant in 2020? Op die vraag geeft het onderzoek Shopping2020 een helder antwoord. Duidelijk is dat de retailsector met grote veranderingen te maken heeft en nog krijgt. Enerzijds door het veranderende consumentengedrag, anderzijds door de digitalisering van producten en diensten. Maar vergeet ook niet dat de internationale concurrentie sterk groeit.

MicroStrategy hield onlangs een rondetafelgesprek met belangrijke spelers uit de markt om de veranderingen en de onderzoeksresultaten te bespreken. Tijdens dit gesprek kwamen onder meer de volgende zaken aan bod:

  • Trends en visies op de revolutie in de retailsector
  • Uitkomsten onderzoek Shopping2020
  • De mogelijkheden van nieuwe technieken op de winkelvloer: iBeacon
  • Consumententracking
  • Het belang van goede business intelligence in de retailbranche.

In het verslag ‘MicroStrategy – Retail Menu 2014’, dat van deze rondetafelbijeenkomst is gemaakt, leest u alles over de veranderingen. De verschillende sprekers nemen u onder meer mee door de veranderingen in de retail, nieuwe technische snufjes op de winkelvloer en de mogelijkheden van data-analyse op de winkelvloer. Er komen ook diverse praktijkverhalen aan bod.

Download vandaag nog het verslag dat u bijpraat over alle veranderingen in de markt die voor u als retailer van belang zijn.