Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

MicroStrategy Analytics Desktop – De 7 waarheden

De zeven waarheden van Analytics Desktop

Alle data die uw bedrijf genereert, kunt u nu met het grootste gemak omzetten in bruikbare en inzichtelijke analysestatistieken waarmee u uw voordeel kunt doen. Dat doet u met de juiste analysesoftware.

In het proces van Business Intelligence worden al uw bedrijfsgegevens omgezet in waardevolle informatie. Kijk bijvoorbeeld naar de manieren waarop klanten met u zaken doen. Daar kunt u dan uw conclusies uit trekken. Ben ik op de goede weg? Focus ik me wel op de juiste doelgroep? Wat besteedt men gemiddeld bij mij? Worden mijn klanten bij een aankoop genoeg getriggerd om verder te kijken? Met dit soort waardevolle informatie bepaalt u of uw business-aannames nog wel kloppen en of ze te verbeteren zijn.

Data-analyse helpt bedrijven te begrijpen waar ze op een bepaald moment staan.  In het verleden werd daarbij nog veelvuldig gebruik gemaakt van Excel-bestanden waarin men zelf aan de slag ging of men schafte gespecialiseerde, dure systemen aan. Die tijd is volledig voorbij.

De analysesoftware is niet alleen veel gebruiksvriendelijker geworden, ook de kracht en de mogelijkheden zijn enorm toegenomen. Met opties als real-time data-updates, predictive modeling en sentimentanalyses zijn veel betere analyses en voorspellingen te doen dan een aantal jaren geleden.

Voor wie bedoeld?
Tot enkele jaren geleden werd het inzetten van data-analyse nog gezien als een vorm van competitieve voorsprong door bedrijven, maar vandaag de dag wordt het als een noodzaak voor een goede bedrijfsvoering beschouwd. Als bedrijven een goed beeld hebben van specifieke klantbestedingen, de betaalprocessen of actuele ontwikkelingen in de markt waarin men opereert, kunnen zij op basis van die informatie een strategische voorsprong opbouwen op de concurrentie.

In dit artikel gaan we specifieker in op wat data-analyse binnen Business Intelligence is, wat de voordelen ervan zijn en hoe u het kunt inzetten binnen uw organisatie. Download dit artikel vandaag nog.

 

Download de whitepaper
Download