Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Microsoft Teams Tasks komt eraan!

Een gewone werkdag zit vaak bomvol. Vanuit allerlei hoeken komen er taken op je af. Je hebt berichten in je Outlook of Teams omgeving waar je op moet reageren. Je persoonlijke taken houd je bij in To Do. Tegelijkertijd wijzen collega’s taken aan je toe vanuit Planner of in Office-documenten. Dat is niet niks. Microsoft zegt dan ook mooi: ‘Het bijhouden van al je taken, voelt als een taak op zich’. Dat kan beter! Daarom lanceert Microsoft binnenkort Tasks in Microsoft Teams.

Met Tasks breng je al je team en persoonlijke taken samen, en krijg jij één centraal overzicht. Zo zorg je ervoor dat je echt productief bent op een dag. Zoals het er nu naar uitziet gaat eind juni een eerste versie van Tasks live, waarna rond half juli alle features zijn doorgevoerd. Wij kunnen niet wachten!

Hub for teamwork

Microsoft Teams wordt ook wel de hub voor teamwork genoemd. Het is zoveel meer dan chatten en videobellen. Het is dé plek waar het werk plaatsvindt. Zeker in corona tijd zien we dat voor steeds meer mensen Teams het startpunt is van hun dag. In plaats van Outlook. En het is dus ook heel logisch en ontzettend handig als daar je al je taken samenkomen.

Er zijn straks twee plekken in Teams waar je Tasks kunt benaderen. Via het linker paarse menu én als een tab in een individueel team kanaal. Als je Tasks via een tab opent, dan is het in feite de Planner tab die hernoemd is. Dit werkt gewoon hetzelfde als je gewend bent.

Maar hoe ziet Tasks eruit?

In het screenshot hieronder zie je hoe Tasks eruitziet als je het benadert vanuit het linker menu. Onder ‘Personal’ worden alle taken van To Do getoond en onder ‘Teams’ zie je de verschillende Planner borden.

Screenshot - Teams tasks

Tasks synchroniseert met To Do en Planner. Dus ongeacht waar je een taak aanmaakt of afstreept, in iedere app worden de aanpassingen doorgevoerd. Op termijn is het ook mogelijk om vanuit je Outlook direct emails te flaggen naar Tasks, en kun je teamconversaties en @mentions uit Office-documenten als taak in Tasks aanwijzen.

Waar kun je jouw taken vinden?

  • Outlook: Taken in de Outlook web versie synchroniseren naar To Do, en daarom dus ook naar je Tasks app. Gebruik je de Outlook desktop variant? Dan moet je nog even geduld hebben, de koppeling daarmee komt ergens eind 2020.
  • Microsoft Launcher (wafel menu): het Taken widget en het To Do widget in het wafel menu synchroniseren naar To Do.
  • Cortana: De Lijst sectie in je Cortana notitieboek synchroniseert met To Do. Je kunt Cortana ook vragen/vertellen om taken aan je To Do toe te voegen, die dan dus ook weer in je Tasks app terugkomen.

Het ultieme doel van Microsoft is dan ook: “Al jouw taken in Teams samenbrengen ongeacht waar je ze als eerste hebt gecreëerd”. Wil je meer weten over de strategie van Microsoft rondom taken? Bekijk dan ook eens deze blog.

Zodra Tasks live is zullen we je er mee over vertellen en je laten zien.

Verhoog je persoonlijke productiviteit.

Door het samenbrengen van al je taken in Tasks ben je nog productiever. Onlangs lieten we in het webinar “Verhoog je persoonlijke productiviteit” hoe je met Tasks in combinatie met de Getting Things Done methode alles uit je werkdag kan halen. Bekijk de opname van het webinar door het formulier in te vullen.