Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Microsoft en Bouwend Nederland vinden elkaar als partners bij de Next Step Sessies ‘Smart Buildings’

De innovatietornado raast door de bouw. Nieuwe technologieën als 3D printing en sensoring bieden nieuwe mogelijkheden voor de sector die de komende jaren voor grote uitdagingen staat: 7,5 miljoen huizen klimaatneutraal maken, 4.000 bruggen renoveren en 1 miljoen woningen tot 2030 miljoen bijbouwen. De Next Step Sessies ‘Smart Buildings’ gaan over de kansen die het slimmer maken van gebouwen kan bieden binnen bestaande én nieuwe business modellen. Het is een innovatiebootcamp van topniveau, dat Bouwend Nederland samen met Microsoft organiseert.

Fries Heinis, Algemeen Directeur Bouwend Nederland: “Veel grote uitdagingen in ons land vragen om innovatieve oplossingen en daar betrekken we graag ketenpartners bij, én partijen die niet direct in de bouwketen zitten. Microsoft heeft enorm veel kennis en kunde, dat heel relevant is voor het slimmer maken van bestaande en nieuwe gebouwen en met de Next Step Sessies Smart Buildings ontsluiten we een deel van die kennis voor onze leden en partners.” Microsoft was aanwezig met expertise partijen ICT Group, Winvision en Mapiq. “We zetten als Microsoft niet alleen onze eigen kennis in maar met name ook dat van ons partner-ecosysteem. Deze combinatie zorgt ervoor dat we de bouw-sector zowel innovatief als schaalbaar in hun digitale transformatie kunnen begeleiden, aldus Bart vd Knaap, Directeur Small-Medium-Corporate Markets & Partner Channel bij Microsoft.

Kennispartners

Bouwend Nederland sluit steeds vaker allianties op inhoud, kennis en netwerk. Bouwend Nederland organiseert met de kennispartners speciale themabijeenkomsten, zoals de Smart Building-sessies met Microsoft.

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst op de website van Bouwend Nederland.