Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Microsoft Azure en open source verklaren elkaar de liefde

Wat zijn de voordelen van Azure en open source?

De liefde tussen Microsoft en open source was nog niet geheel wederzijds, maar dit is met de komst van Azure geheel verleden tijd. Microsoft was al langer bezig met open source, maar sinds vorig jaar hebben ze de liefde verklaard aan Linux. Ze ondersteunen open source nu écht en daarmee kan de klant zelf de keuze maken. Wist u dat een kwart van de virtuele servers op Microsoft Azure momenteel is gebaseerd op Linux? De reden hiervoor is dat veel Linux-oplossingen kunnen draaien op de clouddiensten van Microsoft. Wat zijn de voordelen van Microsoft Azure en open source?

Welke programmeertaal spreekt u?

Programmeert u in .NET, Java of PHP? Welke programmeertaal u ook spreekt, alles kan draaien zoals u dat wil en waar u dat wilt. Azure kan draaien in een eigen datacenter, maar ook in een datacenter van een service provider of in een datacenter van Microsoft. U als klant heeft hier de keuzevrijheid in.

Red Hat-oplossingen voor Azure-klanten

Begin dit jaar is Microsoft een samenwerkingsverband aan gegaan met Red Hat. Hierdoor is er keuze en flexibiliteit bij de inzet van Red Hat-oplossingen op Microsoft Azure. Deze samenwerking is aangegaan op vier gebieden:

  1. Red Hat-oplossingen zijn nu standaard beschikbaar voor Azure-klanten
  2. Geïntegreerde ondersteuning op enterprise-niveau
  3. Uniform beheer van workloads in hybride cloud deployments
  4. Samenwerking van .NET opent nieuwe mogelijkheden van applicatieontwikkeling

Is Microsoft Azure en open source iets voor u?

In deze whitepaper ‘liefde tussen Microsoft en open source’ krijgt u een aantal weetjes over één van Microsofts clouddiensten Azure. Twijfelt u nog over de aanschaf van Azure? Na het lezen van deze whitepaper heeft u alle feiten op een rijtje.

 

Download de whitepaper
Download