Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Meten is weten, maar weten we wat we meten?

Invloed van data en analytics op ons brein

In de zesde trendpaper uit de reeks Survival of the Smartest staat deze keer big data en analytics in de schijnwerpers. De data die bedrijven via allerlei kanalen verzamelen over hun producten, klanten, dienstverlening of processen vormen de olie voor de motor van digitale transformatie. Bedrijven zoals Netflix en Uber hebben de afgelopen jaren sectoren op zijn kop gezet door vooral al slim met data aan de slag te gaan.

Nadenken voor een strategie

De honger naar data en nieuwe inzichten uit deze data groeide en zorgde voor een ware explosie aan allerlei analytics tools en software. Data-analyse is nu voor iedereen toegankelijk, maar dat is niet zonder risico’s. Want hoe voorkom je dat we lukraak aan de slag gaan met data analytics?

En wat is precies de invloed van deze afhankelijkheid van data-analytics op onze hersenen? Worden we lui omdat we weten dat we bouwen op inzichten op basis van data en feiten? Of worden we juist erg kritisch en trekken we alles in twijfel?

Survival of the Smartest: big data en analytics

In deze zesde editie van de reeks Survival of the Smartest gaan de experts van BCT dieper in op big data en analytics. Ze besteden in deze whitepaper aandacht aan:

  • De zes V’s van big data;
  • Analytics met beleid;
  • 4 niveaus van volwassenheid;
  • Het brein en big data & analytics.

Maken data en data analytics menselijke input overbodig? Of moeten we juist unieke menselijke kwaliteiten verder ontwikkelen? Je leest het hier!

BCT
Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

 

Lees verder
Misschien ook interessant