Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Met Power Platform razendsnel een vaccinatie-afspraak inplannen

Net als de meeste landen probeert Nederland momenteel in de vaccinatiemodus te komen. Zoveel mogelijk mensen moeten in een zo kort mogelijke tijd een vaccin krijgen. Hoe je dat bewerkstelligt? Door strategisch te denken en gecoördineerd te werken. Bij Wortell, dat zich onder andere focust op de zorg, begrijpen wij dat als geen ander.

Toen een ziekenhuis ons twee weken geleden benaderde met een vaccinatievraagstuk, gingen we dan ook direct aan de slag. De situatie: medewerkers moesten in staat worden gesteld om zelf een vaccinatie-afspraak in te plannen. Hoe konden we dit oplossen?

Razendsnel live met een vaccinatie-app

Uit het eerste gesprek kwam naar voren dat de uitdaging breder was: momenteel bestaat de doelgroep nog uit interne medewerkers, maar uiteindelijk moeten ook GGD-medewerkers, huisartsen en anderen hun eigen vaccinatiemoment kunnen inplannen. Snelheid was geboden, want de processen — waarvoor een callcenter was ingezet — waren arbeidsintensief en foutgevoelig. Daarbij was veiligheid een prioriteit: zeker in het huidige klimaat is het essentieel dat persoonsgegevens níet op straat komen te liggen.

Wij stroopten de mouwen op en gingen aan het werk. In een zeer korte tijd realiseerden we een oplossing, waarmee de tussenkomst van het callcenter niet langer nodig is. Medewerkers kunnen zelf hun vaccinatieafspraken inplannen. De vaccinatie-app bleek succesvol: inmiddels heeft een tweede ziekenhuis interesse getoond.

Hoe we deze app zo snel uit de grond hebben gestampt? Met Microsoft-producten. Binnen de bestaande licenties van het ziekenhuis konden we een oplossing in rap tempo samenstellen en live laten gaan. De fundering daarvoor is het Power Platform. Hiermee kan je razendsnel applicaties neerzetten om processen op een makkelijker manier te automatiseren en versimpelen. Het resultaat is een efficiëntieslag, die — zeker tijdens de coronacrisis — zeer welkom is.

Flexibiliteit in rigide tijden

De kracht van het Power Platform is dat je met een flexibele tool een stevige basis legt. Van daaruit kan je in een handomdraai elementen ‘bijbouwen’. Wil je in een later stadium registreren wie een prik heeft gehad? Door de modulaire aard van het Power Platform creëer je daar eveneens eenvoudig een app voor.

Ook op andere corona-ontwikkelingen kan je snel inspelen. Toen werkgevers bijvoorbeeld stel op sprong te horen kregen dat zij een verklaring aan medewerkers moesten verstrekken om hen tijdens de avondklok over straat te laten gaan, kwamen zij plotseling om in het papierwerk. Wat als je voor de verwerking daarvan binnen een mum van tijd een app creëert met het Power Platform?

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website