Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Met het nieuwe flexconcept goede telefonische bereikbaarheid

Innovatief telefonieconcept met vast-mobiel integratie

Bij deze gemeente zijn genoeg flexplekken voor 70% van de medewerkers. Hierbij gaan ze er vanuit dat gemiddeld 30% van de medewerkers thuis werkt, bij een afspraak is of verlof heeft. Deze flexplekken zijn ingericht met een vaste PC, maar zonder een vaste telefoon. De gemeente hanteert het ‘mobiel tenzij’ principe. Alle ambulante medewerkers maken gebruik van een gebruiksvriendelijke smartphone. Door deze manier van werken is mobiel- en thuiswerken op een goede en professionele manier mogelijk gemaakt. Verder zijn alle functionaliteiten van de telefonieomgeving ook nog extern beschikbaar gemaakt.

Om zeker te zijn dat de juiste keuzes gemaakt worden en het nieuwe concept op tijd in de lucht zou zijn, is WCS in de arm genomen als extern adviseur.

Vast-mobiel integratie in de Cloud
Hoe ziet een flexoplossing eruit?

  • De smartphones zijn volledig geïntegreerd in de eigen telefonieomgeving.
  • Met een slimme SIM-kaart bellen medewerkers, waar ze ook zijn, altijd vanuit de centrale van de gemeente. Deze integratie noemen we: ‘native dialing’
  • Medewerkers bellen onbeperkt voor een vast bedrag.
  • Voor inkomend verkeer van collega’s en zakelijke relaties zijn medewerkers bereikbaar via hun eigen doorkiesnummer. Voor bedrijven via het hoofdnummer van de gemeente.

De Hipper App
Met de Hipper App op de smartphone zijn alle functies van een traditionele telefooncentrale aanwezig. Denk hierbij aan: doorverbinden, de wachtstand, het opzetten van een conferentie en het inregelen van de telefonische beschik- en bereikbaarheid. Hierdoor kan de smartphone ook op ‘niet storen’ gezet worden als de medewerker in een vergadering is. Daarnaast is via de Hipper app het centrale telefoonboek van de organisatie te vinden.

Download de whitepaper
Meer te weten komen over de vast-mobiel integratie in de Cloud, de Hipper App, het KCC, de aanbesteding en een aantal gouden tips voor organisaties die ook dit traject aangaan? Download vrijblijvend de volledige whitepaper en lees verder.

 

Download de whitepaper
Download