Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Met een bedrijfscontinuïteitplan laat je jouw bedrijf altijd draaien

Down… and back up again

Net zoals jij verwacht dat jouw favoriete webshop altijd online is, wil je natuurlijk ook dat de IT-infrastructuur van jouw organisatie altijd beschikbaar is. Ligt door waterschade, brand of cybercrime jouw IT eruit, dan staat jouw business stil. De tijd dat we tijdens een stroomstoring met pen en papier nog een heel eind kwamen ligt al jaren achter ons. En toch heeft slechts 49% van de bedrijven aan dat zij beschikken over een bedrijfscontinuïteitsplan.

Bedrijfscontinuïteit zorgt voor gemoedsrust

Wat ook de oorzaak is van de downtime, leuk is het niet. Zet daarom een strategie op die je helpt om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Stel je daarbij volgende vragen:

  • Testen we regelmatig het terugzetten van back-ups?
  • Hoe afhankelijk zijn we van onze internetverbinding?
  • Wat gebeurt er als onze organisatie 25 minuten zonder IT zit?

Lees hier 5 stappen die jou helpen bij het opzetten van een Business Continuity Strategie. We geven je alvast een duwtje in de rug door één stap kort toe te lichten.

Stap 1: Risico-inventarisatie

Breng in kaart welke risico’s de voortgang van jouw organisatie bedreigen. Hier kijk je uitsluitend naar de zuivere (statische) risico’s zoals brand, overstroming of diefstal. Deze risico’s komen niet vaak voor, maar kunnen grote schade veroorzaken. Het is niet eenvoudig om deze allemaal in kaart te brengen, maar brainstormsessies of focus-interviews helpen je een eind op weg. Leg bij elk potentieel risico vast of er al maatregelen zijn getroffen om de risico’s af te dekken.

Laat je niet verrassen door pech en onverwachte situaties en ga vandaag nog aan de slag met een bedrijfscontinuïteitsplan. Wat moet je doen als het toch een keertje misgaat? Ook dat lees je in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download