Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Met businessgedreven BI- en analytics betere beslissingen

Business-Driven Business Intelligence and Analytics

Veel organisaties hebben als doel om datagedreven beslissingen en acties in te voeren. Elke organisatie wil immers ‘de juiste data, voor de juiste gebruiker op het juiste moment’ ter beschikking stellen. Verder willen organisaties graag dat werknemers verder kijken dan incomplete rapporten en spreadsheets. Zij willen werknemers de mogelijkheid geven om gebruik te maken van geavanceerde datavisualisatie en –analytics. Het uitgangspunt daarbij is: het ontdekken van de interessante inzichten en deze ook inzetten voor business voordelen.

De trend is momenteel “businessgedreven”, dit in plaats van IT-gedreven BI en analytics. Met de interesse om data te gebruiken voor bedrijfsbeslissingen en acties en de technologische ontwikkelingen, is deze verandering ontstaan. In dit TDWI best practices rapport verkennen we de belangrijkste beweegredenen achter deze trend. Daarnaast komen de voordelen en de valkuilen aan bod.

IT speelt nog steeds een dominante rol in BI- en analytics-implementaties, dit komt uit onderzoek naar voren. De reden hiervan is dat IT en leiderschap van hogere hand nog steeds de belangrijkste sponsoren van een BI- of analytics-project zijn. Uiteraard blijft het belangrijk om technologie niet in te zette omwille van de technologie.

Het onderzoek
Het volledige TDWI onderzoek gaat dieper in op:

  • Toewerken naar businessgedreven BI en analytics
  • democratisering van BI en analytics
  • Verbeteren van business/IT leiderschap en samenwerking
  • Business/IT budget verantwoordelijkheden voor BI en analytics
  • Het opzetten van een “Excellence en Competency Center”
  • Zelfredzaamheid met BI en analytics technologieën

Download geheel vrijblijvend het volledige onderzoek.

 

Download de whitepaper
Download