Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Met 10 tips naar een hogere gebruikersadoptie

Onbewuste gebruikersadoptie

Hoge gebruikersadoptie is telkens zowel voor algemene software als CRM software in het bijzonder een enorme uitdaging. Gebruikersadoptie gaat nog weer een stukje verder dan gebruikersacceptatie en dit is eigenlijk wat we echt willen bereiken met een CRM project. Wat is het verschil tussen gebruikersadoptie en gebruikersacceptatie? In de praktijk kunt u merken dat gebruikersacceptatie meer te maken heeft het met kunnen werken met de applicatie en daar relatief tevreden mee zijn. Bij gebruikersadoptie gaat het meer om het omarmen van het geheel aan strategische keuzes met de daarbij behoorde processen en tools. Dit is vooral iets wat je wilt realiseren in een CRM project.

Uit onderzoek door CSO insights komt naar voren dat slechts 38 procent van de gerealiseerde CRM projecten een gebruikersadoptie van 75 procent of meer realiseerde. Drie redenen hiervoor zijn:

  • Weerstand bij gebruikers
  • Slechte planning
  • Slechte voorbereiding

Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste facetten die de adoptie van een CRM project beïnvloeden. En hoe hierbij het onbewuste proces dat zich in de hersenen afspeelt kan worden ingezet om de gestelde doelen te realiseren.

10 tips voor het realiseren van een hoge gebruikersadoptie
In deze whitepaper komen 10 tips aan bod voor een hogere gebruikersadoptie. Hieronder noemen we er 5:

  1. Duidelijke CRM strategie
  2. Management op de barricaden
  3. Middelen en Voorbereiding
  4. Maak de boodschap eenvoudig
  5. Zorg dat voor persoonlijke affectie bij de projectmedewerkers

Lees meer over deze tips en de overige 5 tips in de volledige whitepaper!

Download de whitepaper
Deze uitgebreide whitepaper gaat nog in op een aantal onderdelen zoals: 6 psychologische principes, 3 additionele principes en de whitepaper sluit af met 10 tips voor een hoge gebruikersadoptie. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download