Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Meerwaarde van een Centraal Klantbeeld voor verzekeraars

Verzekerd van nieuwe kansen met betere data

Nederlandse verzekeraars staan voor vele uitdagingen. De concurrentie is toegenomen en premies staan onder druk. De wetgeving rondom compliancy is aangescherpt. Generatie Y is lastiger te bereiken en te bedienen dan ‘oudere’ generaties. Tegelijkertijd bieden technologische innovaties zoals 'Internet of Things' juist nieuwe kansen voor verzekeraars.

 Bij al deze ontwikkelingen staat de klant centraal. Dit vraagt om een andere marketingaanpak. Hoe ga je om met branding en imago, hoe verlaag je de acquisitieratio, en hoe zet je succesvolle multichannel campagnes op?

 Deze whitepaper biedt marketeers een pragmatische kijk op deze ontwikkelingen en een concreet stappenplan om een centraal klantbeeld van hun verzekeringsnemers te realiseren.

Het stappenplan voor een centraal klantbeeld
Een centraal klantbeeld komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het vraagt om een methodische aanpak in drie stappen. Deze drie stappen zijn:

  1. Ontdubbelen en opschonen van klantgegevens
  2. Borgen van datakwaliteit
  3. Dataverrijking

Welke stap zet u richting een centraal klantbeeld?
De in de whitepaper methodische aanpak ligt binnen handbereik. De data is vaak beschikbaar, net zoals de technologie om deze gegevens direct bij elkaar te brengen en in te zetten bij (online) marketingcampagnes. Bij dit alles is een centraal klantbeeld de basis. Lees in de volledige whitepaper meer over de ontwikkelingen, nieuwe technologieën en  een concreet stappenplan om een centraal klantbeeld te realiseren in de verzekeringsbranche.

 

Download de whitepaper
Download