Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Meer verkopen dankzij CRM-data

Sales tips voor uw CRM

Maakt uw organisatie gebruik van Salesforce? Salesforce is één van de meest wijdverspreide klantrelatiemanagement oplossingen in de huidige markt en het gebruik hiervan is een belangrijke eerste stap naar een maximaal salesresultaat. Maar naast een goede CRM-oplossing zijn er nog meer vereisten, zoals flexibiliteit en kwaliteit van mensen en processen. Voor het maximale resultaat is echter één aspect crucialer dan alle andere: data.

Meten = weten

Het uiteindelijke doel van ieder salesteam is verkopen. Maar voordat een potentiële klant tot zijn beslissing komt is er een uitgebreid proces aan vooraf gegaan. Om goede beslissingen te kunnen nemen op ieder moment van de sales cycle, van pijplijn tot omzet, is data cruciaal. Dit geldt zowel voor een manager om zijn salesteam aan te sturen, alsook voor de individuele sales leden om de juiste acties te ondernemen bij een potentiële klant.

Datagedreven sales teams

Ondanks de mogelijkheden van datagedreven sales teams, maken de meeste organisaties hier helaas nog niet optimaal gebruik van. Het onderscheidende kenmerk van huidige datagedreven sales teams is hun vermogen om data-analyses zeer snel in te zien en te interpreteren. Dit stelt hen in staat om extreem snel vragen en antwoorden te bedenken, nog voordat de kopende partij ze kan bedenken. Dat is het voordeel van data.

Snelheid is cruciaal

Om optimale beslissingen te nemen is het cruciaal om tijd te besparen in elke stap van uw sales data workflow. Sales teams moeten snel inzicht krijgen om goede beslissingen te kunnen nemen. Dit geldt voor het toegang hebben tot de analyses van complexe data, interactieve dashboards, en het kunnen delen van deze data binnen de organisatie.

Wilt u ook meer verkopen dankzij data?

Download dan vandaag de uitgebreide whitepaper met nog meer optimalisatie tips over het gebruik van data in Salesforce of andere CRM-systemen.