Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Meer effect met iedere marketingeuro

Gericht en effectief inspelen op klantbehoeften

V&D is het grootste warenhuis van Nederland. De laatste jaren maakt V&D een sterke (omzet)groei door. Dit komt mede dankzij krachtige en slimme marketingcampagnes. Om deze groei te ondersteunen en om de resultaten beter en efficiënter in kaart te brengen en analyses te kunnen maken voor verdere optimalisatie zocht de marketingafdeling een nieuwe automatiseringsoplossing.

Er is bij V&D een omgeving ingericht waarmee de marketing-medewerkers uitgebreide voorspellende analyses kunnen uitvoeren om het Customer Relationship Management (CRM) programma effectiever en efficiënter te ondersteunen.

 “Alle kennis die ik voorheen in mijn hoofd had zitten, is nu expliciet gemaakt, in standaard processen en optimale werkstromen. Klantdata is hierdoor omgezet in kennis over behoeften en wensen van de klanten.” – Caroline Raaijmaakers, Data Analist Marketing V&D

De nieuwe  oplossing, SAP BusinessObjects Predictive Workbench, sluit optimaal aan op het al bestaande SAP BusinessObjects Business Intelligence platform, zodat V&D, voortbouwend op bestaande data, haar direct mailings en e-mailcampagnes gerichter en effectiever kan inzetten en zo beter kan inspelen op klantbehoeften.

“Online en offline communicatie kunnen we vergaand integreren, zodat we sneller kunnen reageren op onvoorziene ontwikkelingen.”- Jaap Förch, Manager CRM & Marketing Intelligence

Download de customer case
Download de volledige customer case over de automatiseringsoplossing die V&D heeft geholpen nog beter op klantbehoeften in te spelen.