Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Meer aandacht voor AI bij defensie

Er komt meer aandacht voor AI, cyberspace en Robotica. De krijgsmacht wil Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen voorrang geven bij aanbestedingen. Ook wil defensie vaker dienen als eerste afnemer bij nieuwe technologieën. Dat blijkt uit strategische plannen over de ontwikkeling van defensie in samenwerking met de industrie.

De strategische plannen met betrekking tot de ontwikkeling van defensie in samenwerking met de industrie staan in de Defensie Industrie Strategie (DIS). In de documenten staan doelstellingen, keuzes en strategieën die defensie maakt in ontwikkeling van nieuw materiaal, samenwerkingen met de industrie en de inzet van verschillende middelen.

Defensie spreekt in de plannen een gewenst betrokkenheidsniveau uit. Deze betrokkenheid wordt onderverdeeld in ‘mee-ontwikkelen’ en ‘actief volgen’. De krijgsmacht categoriseert Artificial Intelligence in de categorie ‘mee-ontwikkelen’ en dat is goed nieuws. Concreet betekent dit dat defensie, kennisinstituten en bedrijven actief gaan participeren bij de verdere ontwikkeling van deze technologie en toepassingen.

Training AI in Business

Heliview organiseert in samenwerking met Ton Abelen een praktische tweedaagse training. Deze training neemt u mee in de wereld van Artificial Intelligence. Tijdens deze training wordt de noodzakelijke theorie helder uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden, die u kunt spiegelen op uw eigen organisatie. Klik hier voor meer informatie over de training.