Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

MDM zorgt voor minder kosten door betere kwaliteit van klantdata

High Precision Matching Is De Kern Van MDM

Door versnipperde en verkeerde data lopen retailorganisaties veel meer geld mis dan dat eerder werd gedacht. Ongeldige datawaarden zorgen ervoor dat de organisaties met veel meer werk komen te zitten. De data moet uit verschillende databases worden samengevoegd. Het meeste verlies wordt echter veroorzaakt door het overstappen van de klanten naar de concurrent, ook wel het verlies van customer lifetime value genoemd. Om deze verliezen tegen te gaan zullen de retailorganisaties een centraal klantbeeld moeten ontwikkelen.

Retailorganisaties krijgen met Master Data Management (MDM) voor klantdata de beschikking over een centraal klantbeeld. Hierdoor komt een antwoord op de hoge kosten die veroorzaakt worden door een inaccurate en versnipperde databaseomgeving.

MDM verbetert daarnaast took de wendbaarheid van bestaande applicaties. Dat het meer dan alleen technologie is blijkt ook uit de definitie die Gartner hierover hanteert:

"Een combinatie van technologie, processen en services voor een accuraat, snel en compleet beeld van de klant voor meerdere kanalen, lines of business, afdelingen en divisies, gebaseerd op klantdata afkomstig van meerdere bronnen en systemen.”

Binnen de MDM-oplossing is de matching-technologie essentieel voor de kwaliteit van het centrale klantbeeld en de bedrijfswaarde. In de matching engine ligt het geheim van een kwalitatief hoogwaardig centraal klantbeeld besloten.

Deze whitepaper beschrijft de noodzaak van High Precision Matching als de kern van elke Master Data Management-oplossing.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper “High Precision Matching is de kern van Master Data Management” en lees meer over hoe MDM helpt hoge kosten om te Zetten in hoge waarde en de noodzaak van High Precision Matching.

 

Download de whitepaper
Download