Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Master Data Management helpt bij het centraal stellen van de klant

De Business Case van Master Data Management

De business case van Master Data Management
Voor menig organisatie zijn de termen klantgericht ondernemen en klantloyaliteit geen onbekende termen. Echter speelt een gebrek aan focus en korte termijn-strategieën ervoor dat niet de juiste stappen genomen worden om de klant daadwerkelijk centraal te stellen. Deze whitepaper geeft antwoord op de vraag: “Wat is er voor nodig om het klantbelang echt helemaal centraal te stellen?”

De klant centraal stellen met MDM
Wanneer de klant centraal gesteld wordt zijn de voordelen voor de organisatie direct merkbaar. Het beschikbaar stellen en zorgvuldig beheren van een volledige en betrouwbare set aan klantgegevens is erg belangrijk bij het centraal stellen van de klant. Hiervoor is een gedegen Master Data Management (MDM) plan noodzakelijk. Deze whitepaper beschrijft de verschillende fases die nodig zijn voor het doorvoeren van een MDM-plan stap voor stap.

De whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  • Begin met het eind in gedachten;
  • Wat houdt u tegen?;
  • De opbrengsten in kaart gebracht;
  • Opbrengsten kwantificeren en presenteren;
  • De succesvolle aanpak;
  • Valkuilen die te voorkomen zijn;
  • Redenen voor een centraal klantbeeld.

Download de whitepaper
Download de whitepaper over Master Data Management. Deze uitgebreide whitepaper neemt u mee in de wereld van klantgericht ondernemen en klantbelang. Daarnaast staan er in deze whitepaper verschillende schema’s waaruit een eigen Business Case opgesteld kan worden.

 

 

Download de whitepaper
Download