Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Marketing op LinkedIn brengt u dichterbij uw doelgroep

Wat kunt u met LinkedIn Advertising tools?

Is uw bedrijf actief bezig met contentmarketing? Dan weet u dat uw doelgroep alleen zit te wachten op kwalitatief hoogwaardige content die precies dát onderwerp behandelt wat relevant is. Maar zoals u misschien al heeft ondervonden: ook dat is geen garantie op succes. Zelfs met de juiste content kan het beoogde resultaat uitblijven. Als u er niet in slaagt de juiste doelgroep te bereiken. Maar daar biedt marketing via LinkedIn gelukkig het antwoord op.

Bereik nieuwe prospects met marketing op LinkedIn

B2B contentmarketing kan niet bestaan zonder LinkedIn, want via dit social medium kunt u uw interessante content onder de aandacht brengen van de doelgroep.

De voordelen van adverteren op LinkedIn

Het wordt steeds aantrekkelijker om op LinkedIn te adverteren, mede doordat de mogelijkheden groter worden maar ook doordat het bereik op LinkedIn steeds groter wordt.

  • Meer dan 6 miljoen Nederlandse gebruikersprofielen
  • Meer dan 4 miljoen bedrijfspagina’s
  • Specifieke selectiecriteria maken goede segmentatie mogelijk

Er worden regelmatig nieuwe tools gereleased om beter te selecteren, specificeren en segmenteren. Hierdoor is het nu mogelijk om specifiek te targeten, gericht content aan te bieden, resultaten te meten en eenvoudig leadinformatie te genereren. We lichten hier de mogelijkheid van targeting toe.

Specifieke targeting

Uniek aan LinkedIn is dat u gebruik kunt maken van de persoonlijke informatie uit LinkedIn profielen. De kans is erg groot dat deze profielinformatie correct en actueel is, dus de slagingskans om uw doelgroep te bereiken is hoog. 

Kent u de LinkedIn tool Matched Audiences al?

Door middel van deze nieuwe tool kunt u verschillende groepen tegelijk actief benaderen. Dit kan op drie manbieren, namelijk via:

  1. Contact Retargeting
  2. Account Retargeting
  3. Website Retargeting

Als u uw bestaande contactenlijst, bijvoorbeeld uw opt-in bestand van nieuwsbriefontvangers, wilt aanspreken op LinkedIn kiest u voor de mogelijkheid Contact Retargeting.

Account Retargeting is interessant als u decision makers wil benaderen van door uzelf geselecteerde bedrijven. U kunt verschillende campagnes voeren voor verschillende typen bedrijven, bijvoorbeeld één voor advocatenkantoren en eentje gericht op ontwerpbureau’s.

Als u LinkedIn gebruikers wilt benaderen die eerder uw website hebben bezocht, kies dan voor de mogelijkheid Website Retargeting. U kunt, gebaseerd op bijvoorbeeld specifieke pagina’s die bezocht zijn, verschillende doelgroepen aanmaken.

Bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden van LinkedIn? Die worden uitgebreid toegelicht in de whitepaper ‘LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes’. Download de whitepaper en zet de eerste stap dichterbij uw doelgroep.

 

Download de whitepaper
Download