Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Marketing automation en CRM bij elkaar brengen

Betere sales dankzij een 360 graden klantbeeld

Niet teruggebeld worden nadat je jouw telefoonnummer achterliet via het contactformulier op de website van een potentiële nieuwe leverancier. Of dagelijks overstelpt worden met aanbiedingen waar jij helemaal niets aan hebt. Het zijn mooie voorbeelden van situaties waarin organisaties ons niet op het juiste moment of met de juiste boodschap weten te bereiken. Door informatie vanuit marketingsystemen zoals marketing automation niet door te zetten naar de CRM-applicatie blijft informatie rondzweven. Het is tijd om marketing en sales beter te laten samenwerken door marketing automation en CRM op elkaar aansluiten. Zo zorg jij voor warmere leads!  

Integratie marketing automation en CRM: wat houdt ons tegen?

Een betere samenwerking tussen sales en marketing, dat wil toch iedereen? Toch blijkt dit in de praktijk vaak erg lastig en is de verhouding tussen deze afdeling bij veel organisaties verzuurd. De integratie van marketing automation en CRM wordt vaak belemmerd door:

  • Beperkte kennis van online marketing: Geïsoleerde experimenten brengen niet het gehoopte resultaat en zetten de marketingstrategie onder druk. Resultaten worden niet meetbaar gemaakt.
  • Lastig strategische keuzes te maken: Door het gebrek aan kennis is het lastig strategische beslissingen te maken over online marketing
  • Cultuur binnen de organisatie: Eiland-denken zorgt ervoor dat sales en marketing als 2 totaal verschillende afdelingen worden gezien. Sales moppert dat marketing niet voldoende doet om betere leads te behalen en marketing trekt de salesactiviteiten in vraag. Samenwerken stuit dan ook vaak op weerstand op de afdelingen.
  • De rol van IT: Het succes van het integreren van marketing automation en CRM valt of staat met de bereidheid en technische kennis van de IT-afdeling.

In 9 stappen naar succes en andere must do’s voor een betere samenwerking

Wil jij marketing en sales beter laten samenwerken en hun systemen integreren? Dan is een goede voorbereiding de sleutel tot succes. In deze whitepaper vind je 9 stappen die jou helpen bij het voorbereiden van deze integratie. Verder vind je ook 5 must do’s die zullen bijdragen aan een betere samenwerking en integratie van jouw marketing en sales.

 

Download de whitepaper
Download