Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Marketing analytics: beschikt u over de juiste skills?

9 essentiële skills van de analytische marketeer

De marketeer van vandaag moet over een breed scala aan skills beschikken. Denk bijvoorbeeld aan analytics en social media. Hiernaast moet een marketeer ook beschikken over storytelling kwaliteiten en een gezonde dosis creativiteit. Analytics is een sterke tool om klanten aan de organisatie te binden, maar ook de organisatie zelf heeft er veel profijt van. Om de kwaliteiten van analytics optimaal te benutten moeten marketeers alles wat ze doen en weten moderniseren. Waar wacht u nog op? Ga met deze whitepaper direct aan de slag om meer te doen met marketing analytics zodat u ook mee kunt draaien in dit digitale tijdperk.

Wat komt er aan bod?

Deze whitepaper voorziet u van een plan van aanpak om aan de slag te gaan met uw data. U kunt profiteren van de lessen die SAS heeft geleerd tijdens het moderniseren van hun eigen marketingorganisatie. Daarnaast komen er verschillende analytics-voorbeelden aan bod die u weer op nieuwe ideeën kan brengen om nog analytischer te worden. 

Welk verhaal probeert uw data u te vertellen?

Data is de ‘holy grail’ voor marketing analytics. Veel of weinig data, complex of juist heel simpel, gestructureerd of ongestructureerd. Alle data vertellen u een verhaal. De meest kwetsbare en complexe data is klantdata. Wat probeert de data u te vertellen? Hoe kunt u dit het beste interpreteren? Het belangrijkste van klantdata is dat u het respecteert. Daarna moet u het nurturen en luisteren naar de data.

Welke skills moet een analytische marketeer in huis hebben?

Het vinden van de juiste marketeer met de perfecte mix van skills is erg belangrijk voor een organisatie. Maar welke skills zijn dan belangrijk om op te letten? Deze whitepaper beschrijft 9 belangrijke vaardigheden. We zetten er hier alvast 3 voor u op een rijtje:

  1. Data en analytics skills
  2. Social media skills
  3. Storytelling skills

Klaar voor marketing analytics?

Hoe ziet de marketing rol er vandaag uit? En hoe kan uw organisatie dankzij analytics mee blijven draaien in het digitale tijdperk? Download de whitepaper Your guide to becoming a modern marketeer en zorg dat uw marketingafdeling de juiste kwaliteiten in huis heeft voor uw dataverhaal.