Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Management buy-out

Stappenplannen voor uw management buy-out

Een management buy-out is de aankoop van een onderneming door het zittende management. De financiering ervan gebeurt doorgaans door investeringsmaatschappij(en) en bank(en).

Reactieve of proactieve management buy-out

Bij een reactieve management buy-out ligt de regie voor de verkoop van onderneming bij de eigenaren. De eigenaren onderhandelen dan zelf met bijvoorbeeld de investeringsmaatschappij van voorkeur tot overeenstemming is bereikt. Indien het management wil en kan investeren dan heeft het vervolgens de gelegenheid om de voorwaarden overeen te komen met de investeerder. Dit is over het algemeen de werkwijze bij grotere ondernemingen.

Als het management zelf het initiatief neemt en de regie voert, spreken we van een proactieve management buy-out. In dat geval onderhandelt het management met de eigenaren van de onderneming en zoekt zelf een passende investeringsmaatschappij en de benodigde bancaire financiering.

Stappenplan

Met de stappenplannen voor reactieve en pro-actieve management buy-outs vergeet u niets en weet u zeker dat alles goed wordt vastgelegd. Onder de downloadknop vindt u beide varianten.  

Misschien ook interessant