Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Making IT Smarter with advanced event correlation and management

Slimmere IT met geavanceerde eventmanagement en correlatie

Het is voor IT een oud verhaal: Meer doen met minder en sneller. Bedrijven focussen investeringen op bedrijfsinnovatie, nieuwe markten, fusies en aankopen terwijl IT-budgeten niet meegroeien. IT operations managers worden gevraagd om de broekriem strakker aan te trekken zodat nieuwe diensten kunnen worden ondersteund met dezelfde middelen en soms zelf minder. Maar veel IT operations managers hebben het gevoel dat zij al alles uit het beschikbare personeel en faciliteiten halen wat eruit te halen valt.

IT Operations missen een allesziende kijk op business service gezondheid, storingen en topologie. Dit resulteert in het opzetten van arbeidsintensieve oorlogskamers om te achterhalen wat de oorzaak is van serviceproblemen. Dit veroorzaakt vijandigheid in de silo’s.

Business Service Management
De Business Service Management (BSM) oplossing van HP kan helpen deze problemen te voorkomen. De hart en ziel van een BSM oplossing is een dynamisch run-time servicemodel dat de basis levert om interdependenties te zien. Dit model wordt constant geüpdatet met monitoring datacollectors. Innovatieve topologie-based eventcorrelatie engine maakt gebruikt van de topologie in het run-time servicemodel. KPI’s van prestaties en storingen worden ingevoerd in de eventcorrelatie engine om te bepalen wat de oorzaken van storingen zijn. Zo kunnen operations worden geconsolideerd.

Consolideren van IT-operations
Menig IT-team kijken naar virtualisatie en consolidatie om nieuwe bedrijfsdiensten te implementeren in minder en kleinere datacenters. Dit is een poging om de hoeveelheid dubbel werk te reduceren, servicekosten te reduceren en de efficiëntie en agility te verbeteren. Maar zulke projecten veroorzaken vaak een wildgroei aan IT-systemen en externe diensten. Deze wildgroei is vaak moeilijk te managen en dit resulteert in verhoogde operationele uitgaven (OPEX – operational expenditures). Als IT-operations doorlopende operationele kosten wilt reduceren en tegelijkertijd wil voldoen aan de vraag naar nieuwe innovatieve diensten, dan zal het zelf ook operations moeten consolideren. Dit vereist een nieuwe set van intelligentere, efficiënte IT-operations processen en tools; intelligente operations aan de hand van een gecentraliseerde operations bridge.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over het consolideren van IT-operations met intelligente operations aan de hand van een gecentraliseerd operations bridge? Download dan vrijblijvend de whitepaper ‘Making IT Smarter with advanced event correlation and management’.