Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Maak werk van maatwerk

Soms vergeet ik mijn smartphone ’s avonds op stil te zetten. Er zijn dan altijd wel collega’s die midden in de nacht hun e-mail bijwerken. Na een attenderend melodietje vind ik het dan nog nodig ook om even snel het onderwerp te lezen (ondanks de stille hint van mijn vrouw, die hier zo haar eigen menig over heeft). 

’s Ochtends aan tafel lees ik op mijn iPad de volledige e-mail. Ik lees deze samen met alle andere nieuw ingewonnen berichten die ik via de meest uiteenlopende kanalen ontvangen heb. Na ook het wereldnieuws tot mij genomen te hebben neem ik nog even tijd voor mijn gezin, voordat ik achter mijn laptop kruip. Snel een code intikken en het zakelijke netwerk ligt aan mijn voeten. De stukken voor de vergadering pluk ik samen met de presentatie voor vanmiddag van SharePoint. Eindelijk klaar om aan het werk te gaan.

Het is ongelofelijk hoe snel ik gewend ben geraakt aan deze gang van zaken. Ik kan mij haast niet meer voorstellen dat bepaalde informatie niet direct beschikbaar is. Bij de ontwikkeling van onze software is deze gedachte ook het uitgangspunt. Informatie is plaats- en tijdonafhankelijk beschikbaar en functionaliteit komt op maat beschikbaar voor specifieke gebruikersgroepen. Op dit moment werken soms honderden medewerkers binnen één organisatie met dezelfde applicatie. Veel van deze medewerkers gebruiken voor de uitvoering van hun taken slechts een beperkt deel. Toch worden zij geconfronteerd met het totaal aan functionaliteit. Het op maat bieden van functionaliteit en informatie biedt dan veel voordelen.

Any device 

Een voorbeeld van functionaliteit en informatie op maat is onze mobiele oplossing voor toezicht. Een deel van de functionaliteit uit de backoffice-applicatie hebben we losgeweekt, zodat deze in het veld op een tablet beschikbaar is. De gebruikersinterface is afgestemd op inspecteurs. De inspecteur heeft dezelfde functionaliteit als op kantoor, maar dan geoptimaliseerd voor onderweg. En het systeem slaat alle wijzigingen direct op in de backoffice. Een deel van deze mobiele oplossing bestaat uit raadpleegfunctionaliteit. Dezelfde functionaliteit bieden we nu ook als app. De gebruikers beslissen zelf of zij de app op pc, laptop, tablet of smartphone gebruiken.

Op deze manier werken mensen sneller én op de plaats en het moment dat het hen uitkomt. Vergeet alleen niet om het geluid uit te zetten als u naar bed gaat, anders houden collega’s u de hele nacht wakker.