Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Maak kennis met DaaS, de desktop uit de cloud

E-boek: Desktop as a Service voor dummies

Eén desktop of laptop veilig en up-to-date houden, dat is niet zo spannend. Maar alle desktops en laptops in de organisatie beheren, dat is een ander verhaal! Bovendien staat zo’n desktop ergens op kantoor, maar je wil ook buiten de kantoormuren toegang tot alle gegevens en applicaties. Daarom zochten we de afgelopen decennia oplossingen om het desktopbeheer eenvoudiger te maken en collega’s vanaf iedere locatie te laten inloggen in het bedrijfsnetwerk. Toch was desktopvirtualisatie niet voor ieder bedrijf een optie. Met de komst van de cloud is er nu een nieuwe en laagdrempelig alternatief beschikbaar: Desktop as a Service. Ofwel, desktops uit de cloud.

Uitdagingen van traditionele virtualisatie

Virtualisatie is niet nieuw, maar de traditionele desktop virtualisatie (VDI) is niet geschikt voor elk bedrijf. Zo moeten bedrijven die met VDI aan de slag gaan rekening houden met:  

  • Hardware: een traditionele VDI-inrichting vereist een behoorlijke investering in hardware: servers, storage en netwerkvereisten.
  • Gebruikerservaring: VDI, vooral oudere infrastructuren, staan niet bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. Vooral grafische applicaties zijn vaak een zwak punt.
  • Operationele impact: VDI vereist specifieke kennis van de IT-afdeling en is niet iets wat je er ‘even bij doet’.

De toekomst van de desktop: Desktop as a Service (DaaS)

Dit e-boek neemt Desktop as a Service onder de loep. De hoofdstukken in dit e-boek behandelen volgende elementen:

  • De innovatie van desktop virtualisatie
  • Wat is desktop virtualisatie?
  • Tijd voor verandering: migratie naar de cloud
  • De ins en outs van DaaS
  • DaaS goed introduceren en uitrollen in de organisatie
  • DaaS is de toekomst: 10 redenen op een rij

Wil je meer weten over de verschillen tussen DaaS en de andere virtualisatie mogelijkheden? Wil je virtuele desktops aanbieden, maar heb je niet de experts in huis om VDI op te zetten en te beheren? Download dan snel dit for dummies e-boek en bekijk hoe je desktopbeheer een pak eenvoudiger, goedkoper en moderner maakt!

 

Download de whitepaper
Download