Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Lync Server 2010 Product Gids

Geïntegreerde, kosteneffectieve en veilige Unified Communications oplossing

Werkplekken veranderen. Teams zijn meer gedistribueerd. Zorgverleners en hun management hebben behoefte aan productiviteitstools waarmee ze vrijwel overal kunnen werken en communiceren. Hoewel fors in technologie geïnvesteerd wordt, hebben zorgverleners toch moeite om contact te houden met collega’s van bijvoorbeeld andere vestigingen of van de ambulante zorg. Door trage innovatie in traditionele technologieën zoals telefonie worden deze mensen gedwongen om op andere manieren samen te werken en te communiceren. Daardoor is het voor IT-professionals nog lastiger om nieuwe communicatiemogelijkheden op een geïntegreerde, kosteneffectieve en veilige manier te bieden. 

Bestuurd via één beheerinfrastructuur
De propositie van ZenuwCentrum partner Microsoft op samenwerkingsgebied is vormgegeven in het product Lync Server 2010, het onderwerp van deze gids. Lync combineert de verschillende communicatiemethoden tot één interface, wordt geïmplementeerd als gemeenschappelijk platform en wordt bestuurd via één beheerinfrastructuur. Dankzij het uniforme karakter van het systeem worden kosten verlaagd en stappen gebruikers sneller hierop over. En omdat Lync op brede schaal interoperabel is, kan het platform eenvoudiger worden geïmplementeerd in en gemigreerd naar de bestaande IT-infrastructuur. 

Voordelen voor gebruikers
Gebruikers zoeken communicatietools die hun werk vereenvoudigen en altijd en overal beschikbaar zijn, ook binnen andere toepassingen. Lync 2010  bundelt de volgende mogelijkheden via één interface:

  • aanwezigheidsgegevens,
  • chatberichten,
  • spraak en telefonie,
  • ad-hocsamenwerking, en
  • online (video) vergaderingen.
Het dashboard van de clientapplicatie bevat veelgebruikte functies, zoals een toetsenblok, visuele voicemail, een lijst met contactpersonen en actieve gesprekken. Gebruikers hebben een consistente, vertrouwde ervaring op de computer, aan de telefoon en in de browser. 

Voordelen voor IT: Eén uniform platform
Voor IT zijn de voordelen net zo groot: een zeer veilig en betrouwbaar systeem dat samenwerkt met bestaande tools en systemen voor eenvoudiger beheer, lagere eigendomskosten, soepelere implementatie en migratie, en grotere keuze en flexibiliteit. Lync Server 2010 is van begin af aan gebouwd als één platform dat werkt met traditionele en IP PBX-systemen, voicemailsystemen van derden en bestaande oplossingen voor audio-, video- en webvergaderingen en dat deze zelfs kan vervangen. 

Download de volledige gids
Deze Nederlandstalige gids over Lync Server 2010 is met name interessant voor zorginstellingen die willen investeren in een effectieve all-in-one communicatie-oplossing, zonder daarbij verregaande IT-infrastructurele investeringen te hoeven doen.

 

 

Download de whitepaper
Download