Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Look before you leap into Google Apps public sector

Microsoft Office 365 versus Google Apps voor zorginstellingen

De zorgsector is op zoek naar transformatieve manieren om hun patiënten beter te bedienen en efficiënt te kunnen samenwerken. De uitdagingen van zorginstellingen worden steeds complexer: de impact van de globalisering-trend op economie en milieu, zich ontwikkelende veiligheidsrisico’s, en het bieden verregaande gepersonaliseerde zorg. Om aan deze eisen te voldoen, gaan zorginstellingen in toenemende mate op zoek naar technologische tools. Microsoft Office 365 is zo’n oplossing. Het combineert de vertrouwde Microsoft Office Professional Plus-toepassingen waar u nu dagelijks gebruik van maakt met cloud-versies.

Google Apps lijkt aanvaardbare technologie voor het leveren van het productiviteit, messaging en samenwerken – waar veel organisaties in de zorg immers naar zoeken. Met dit document, ‘Look before You Leap into Google Apps’, maakt Microsoft duidelijk dat Office 365 zich beter leent voor de zorgsector dan zijn concurrent. Dit in verband wettelijke eisen aan onder andere:

  • Recordsmanagement
  • Informatiemanagement
  • E-mailarchivering
  • Toegankelijkheid van software producten

Download ‘Look Before You Leap into Google Apps (Public Sector)’
Download het volledige artikel om meer te weten te komen over de propositie van Microsoft Office 365 voor de publieke sector, en over die van zijn concurrent, Google Apps. Het artikel daagt de lezer verder uit kritische vragen te stellen over de huidige inrichting van het IT-apparaat.

 

Download de whitepaper
Download