Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Licentiëring in een virtualisatieomgeving

Microsoft Application License Control in virtual environments

Virtualisatie wordt tegenwoordig door steeds meer organisaties gebruikt. Presentatie virtualisatie en Citrix Xenapp zijn de populairste oplossingen als het gaan om virtualiseren van een omgeving voor de gebruikers. Tegenwoordig zijn er steeds meer kapers op de kust als het gaat om de virtualisatie van desktops en applicaties. Deze oplossingen bieden de mogelijkheid om desktops en applicaties te managen waardoor kosten worden verminderd en security verbeterd. Hierbij komt wel de uitdaging van de licentiëring om de hoek kijken.

Applicaties als Microsoft Office™, Project™ and Visio™ zijn via een per-device licentie gekoppeld aan een bepaald apparaat. Dit houdt in dat voor elk apparaat een aparte licentie nodig om toegang te krijgen tot de applicatie. Dit model werkt goed wanneer applicaties bereikbaar moeten zijn via een lokale installatie op een pc of notebook. Wanneer de applicatie centraal geïnstalleerd staat, op bijvoorbeeld een server, wordt dit al een stuk lastiger.

De whitepaper
Download de whitepaper voor meer informatie en oplossingen voor licentiering van applicaties binnen een organisatie. De whitepaper gaat dieper in op hoe de licentiering verloopt binnen een gevirtualiseerde omgeving. Ook wordt dieper ingegaan op veelvoorkomende misverstanden op het gebied van licentiemodellen.

 

Download de whitepaper
Download