Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Licenties beheren in een virtuele omgeving

Microsoft Application License Control in virtual environments

Door steeds meer organisaties wordt virtualisatie tegenwoordig gebruikt. De populairste oplossingen zijn presentatie virtualisatie en Citrix Xenapp als het gaat om virtualiseren van een omgeving. Vandaag de dag zijn er steeds meer aanbieders als het gaat om de virtualisatie van desktops en applicaties. Virtualisatie oplossingen bieden de gebruikers de mogelijkheid om desktops en applicaties te managen waardoor kosten worden verminderd en security verbeterd wordt. Bij virtualisatie komt echter wel de uitdaging van licentiëring om de hoek kijken.

Microsoft Office™, Project™ and Visio™ zijn applicaties die via een per-device licentie gekoppeld worden aan een bepaald apparaat. Dit zorgt ervoor dat voor elk apart apparaat een aparte licentie nodig is om toegang te krijgen tot de applicatie. Wanneer applicaties bereikbaar moeten zijn via een lokale installatie op een pc of notebook werkt dit model goed. Dit wordt al een stuk lastiger wanneer de applicatie centraal geïnstalleerd staat.

De whitepaper
Lees de whitepaper waar dieper wordt ingegaan op oplossingen voor licentiëring van applicaties binnen een organisatie. Ook wordt dieper ingegaan op hoe de licentiering verloopt binnen een gevirtualiseerde omgeving en wat de veelvoorkomende misverstanden zijn op het gebied van licentiemodellen. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download