Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Lean project met ambitieuze doelstellingen

Procesoptimalisatie in de praktijk bij CMIS Group

CMIS Group is een dienstverlener op het gebied van hypotheken en consumptief krediet op de Duitse en Nederlandse markt. CMIS Group wilde graag een lean organisatie worden. Nadat ze hun vooraf gestelde doel hadden bereikt hebben ze hiermee zelfs 20% tot 60% tijdwinst behaald. Dit overtrof alle verwachtingen. In deze praktijkcase vertellen de initiators van het proces- en verbetermanagementproject hoe zij dit lean project hebben aangepakt.

Een lean organisatie met een lean project

CMIS Group heeft een duidelijk doel voor ogen, ze willen een lean organisatie zijn. Procesoptimalisatie is hier een belangrijk onderdeel in, maar ook houding en cultuur van de organisatie spelen een grote rol. Om dit te realiseren zijn ze op zoek gegaan naar een passende tool en kwamen uit op BPM-software van Sensus-methode.

Visuele en speels vormgegeven mapping-sessies

De basisstap bij een lean project is snappen wat u doet en snappen hoe uw processen lopen. Met dit in het achterhoofd heeft de afdeling Business Process Improvement mapping-sessies georganiseerd om samen met de betrokken medewerkers de processen in kaart te brengen. Door de mapping-sessie visueel en speels vorm te geven vindt iedereen het leuk om deel te nemen.

Ambitieuze doelstellingen met uitmuntende resultaten

Staat u ook op het punt om een lean project op te starten? In deze praktijkcase kunt u meer lezen over hoe de CMIS Groep het heeft aangepakt en wat voor resultaten er uit voort zijn gekomen. Lees snel verder en doe er uw voordeel mee.