Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Lean management helpt te besparen op energiekosten voor productie

Praktijkcase Tieltjes Precision Parts B.V.

Dat door een productieproces te optimaliseren veel energiekosten bespaard kunnen worden, bewijst Tieltjes Precision Parts B.V.. Deze organisatie is continu bezig met verbeteren volgens Lean en wist op die manier het ISO 14001 certificaat voor milieubewuste organisaties in de wacht te slepen.

Lean management maakt bedrijfsprocessen inzichtelijk

Tieltjes Precision Parts is leverancier van draai- en freeswerk voor hoogwaardig complexe en precisie componenten voor uiteenlopende industrieën. De organisatie bracht met hulp van BPM software haar bedrijfsprocessen in kaart. Hiermee werden alle werkzaamheden en alle verantwoordelijkheden voor iedereen inzichtelijk.

Milieubewuste organisatie

Juist doordat organisatieprocessen en -stromen voor iedereen helder zijn, wordt het gemakkelijk omdeze te verbeteren. De organisatie slaagde in haar processen bij te sturen naar de eisen waaraan organisaties moeten voldoen voor het ISO 14001 certificaat voor milieubewuste organisaties. Het gebruik van grondstoffen, het energieverbruik en de manier van afvalinzameling gingen aan de hand daarvan flink op de schop.

Energiekosten besparen

Niet alleen het ISO certificaat was een mooie beloning, Tieltjes realiseerde ook een enorme besparing in energiekosten. Maar het bedrijf laat het daar niet bij zitten. De organisatie blijft haar processen continu verbeteren volgens Lean om verder te optimaliseren en nog efficiënter te kunnen werken. Lees in deze praktijkcase hoe Tieltjes Precision Parts B.V. dat realiseert met behulp van BPM software. Download de praktijkcase hier.