Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Laat je succes niet remmen door je commerce platform

Pijnpunten van commerce platformen aanpakken

De digitale transformatie van de online retail heeft de afgelopen jaren heel wat consumenten blij gemaakt met onder andere een betere en snellere service, betaalgemak en gepersonaliseerde aanbiedingen. En deze transformatie is verre van over; de eisen van consumenten worden namelijk steeds groter. Spelers in de e-commerce moeten dus blijven zorgen voor innovatie en vernieuwing. Zo komen ze tegemoet aan de verwachtingen van klanten en blijven ze concurrenten voor. In deze whitepaper bekijken we enkele pijnpunten binnen de branche en bespreken we tools die ervoor zorgen dat jij de concurrentie het nakijken geeft.

Struikelblokken in de digital retail branche

Aan de basis van je digitale verkoopactiviteiten ligt uiteraard een commerce platform.  Dit is het hart van je onderneming. Vraag en aanbod komt samen, klanten kunnen producten bestellen en afrekenen. Het is ook noodzakelijk om hoge eisen te stellen aan dit onderdeel van je bedrijf. Klanten zullen je namelijk vooral hierop afrekenen. Heb je een gebruiksonvriendelijke site of een inconsistent betaalsysteem? Dan is de kans groot dat consumenten niet terugkeren naar jouw website. Een stabiel, veilig en snel platform is de sleutel tot succes.

Evalueer je huidige platform

Veel organisaties worstelen met de beperktheid van het door hen gekozen platform. Zo leek het bij het opstarten van de webshop een goed idee, maar:

  • Is het platform nog wel geschikt?
  • Worden veranderingen en verbeteringen snel doorgevoerd?
  • Is het platform stabiel en betrouwbaar?
  • Zijn de kosten in verhouding met de kwaliteit van het platform?
  • Is het platform schaalbaar?

Innoveren dankzij cloud-oplossingen

Ook binnen de retail zijn er grote voordelen te behalen door de stap naar de cloud te wagen. Zo stap je over van een vaak dure VM-omgeving naar een native cloud-dienst die je platform slimmer, sneller, veiliger en schaalbaar maakt. Download deze whitepaper en bekijk of jouw platform toe is aan een cloud-upgrade!